Language
Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog

Dahab, de leukste duikplaats van Egypte

Blog over reizen naar Dahab en duiken in de Rode Zee.

Blog van José Hoeflaken

5 x minder plastic, ook op vakantie

don 08 jun 2017·door Jose Hoeflaken


Dit jaar is het motto van World Oceans Day ‘take action against plastic pollution’. We kennen allemaal de verhalen over eilanden van plastic en schildpadden die doodgaan omdat ze een plastic zak voor een smakelijke kwal aanzien. Hier zijn 5 tips wat je kunt doen tegen plastic, ook op vakantie.

Op vakantie naar Dahab … waarom zou je?

woe 25 jan 2017·door Jose Hoeflaken


Waarom zou je eigenlijk naar Dahab op vakantie gaan? De wereld is groot, er zijn zoveel mooie duikbestemmingen. Wat maakt juist deze plaats aan de Rode Zee zo uniek? In dit artikel geef ik je vijf hele goede redenen waarom je je duikvakantie wél naar Dahab zou moeten boeken.

Hoog bezoek in Dahab

woe 23 nov 2016·door Jose Hoeflaken


Herinner je je nog de petitie over het reisadvies voor Zuid-Sinaï, aangeboden aan de plaatsvervangend ambassadeur in Egypte? Ruim 350 mensen hebben die ondertekend, misschien jij ook wel. Naar aanleiding van deze petitie bezocht een delegatie van de Nederlandse ambassade Dahab. Een impressie.

Het weer in Dahab

don 18 feb 2016·door Jose Hoeflaken


Hoe is het weer daar? Een veel gestelde vraag van mensen die op vakantie komen naar Dahab. Een simpele vraag en een logische bovendien maar niet makkelijk te beantwoorden. Geloof het of niet, in Dahab is het niet het hele jaar door 35 graden met een strakblauwe lucht. Hoe het wel is lees je hier.

The Red Sea Experience

woe 13 jan 2016·door Jose Hoeflaken


Op 9 & 10 januari stond Sea More Travel op de Amsterdamse vakantiebeurs voor bijzondere reizen in de Beurs van Berlage. In de  stand hadden we speciaal aandacht voor drie bijzondere reizen: een duikreis, een woestijnsafari en een rondreis door Egypte. In dit artikel: The Red Sea Experience.

De vrijdagmarkt in Dahab

don 10 dec 2015·door Jose Hoeflaken


Een bezoek aan de vrijdagmarkt in Dahab is een echte aanrader. Het is een leuke onderbreking van je vakantie, je ontmoet er mensen uit alle windstreken, er is van alles te eten en te drinken én je vindt er originele souvenirs en cadeautjes voor het thuisfront. 

Vliegen met overstap zo gek nog niet

woe 25 nov 2015·door Jose Hoeflaken


Vliegen met een overstap in Cairo of Istanbul zien veel mensen niet zo zitten. In de praktijk blijkt het echter reuze mee te vallen. Tel daarbij op voordelen zoals extra kilo’s, uitstekende service en lage ticketprijs en plotseling is vliegen met Egyptair of Turkish Airlines zo gek nog niet.

Voel je thuis in Dar - Dahab

don 22 okt 2015·door Jose Hoeflaken


Zoutstenen uit Siwa, sierpleister van leem en stro en een strak design. Dat alles is Dar Apartments in Dahab. Tien appartementen met een verrassende mix van moderne architectuur en traditionele bouwmaterialen. Het resultaat is heel bijzonder, evenals de locatie direct aan het strand van Asalah.

Eid Mubarak – Happy Feast

don 24 sep 2015·door Jose Hoeflaken


Vandaag is het Eid il-Adha, het Islamitische Offerfeest. Ook als niet-moslim merk je aan alles dat het een bijzondere dag is. Het ochtendgebed klinkt anders, iedereen heeft zijn beste kleren aan, de supermarkten liggen vol met lekkers en veel Egyptenaren komen voor een korte vakantie naar Dahab.

© 2004 - 2018 | SEA MORE TRAVEL