Dahab Reisinformatie

Visum Informatie voor Egypte en Zuid-Sinai
Reisinformatie over Dahab | Paspoort | Visum | Egypte

Dahab Reisinformatie

Reisdocumenten & Visum!

Dahab ligt aan de oostkust van de Sinaï in Egypte. Om het land te kunnen bezoeken heb je een geldig paspoort en een toeristenvisum nodig.

Nederlandse en Belgische staatsburgers kunnen bij aankomst op de luchthaven in Sharm el Sheikh of Caïro een toeristenvisum kopen. Dit visum is vier weken geldig. De prijs voor het toeristenvisum is 25,00 USD per persoon of het equivalent in euro. Het bedrag kan alleen contant betaald worden. Wij raden aan gepast te betalen.

Actuele informatie: www.minbuza.nl

 

DAHAB REISEINFORMATIE • QUICK-INFO
­25 US$ is de prijs van het visum
­het visum 4 weken geldig
­6 maanden geldig paspoort

Waar koop ik een visum?

Bij aankomst op de luchthaven, in de aankomsthal, zijn loketten waar het toeristenvisum te koop is. Meestal zijn het bankloketten waar men ook geld kan wisselen en staat er een bordje Visa achter het raam. De grote touroperators zoals bijv. Neckermann hebben hun eigen visumafgifte balie maar de prijs is daar hoger en bedoeld voor reizigers die een pakketreis bij de desbetreffende touroperator hebben geboekt. Individuele reizigers, ook reizigers die geboekt hebben bij Sea More Travel, kunnen terecht bij de eerdergenoemde visa loketten.

Plak de visum sticker op een lege pagina van je paspoort en voeg daarbij de ingevulde landingskaart die in het vliegtuig wordt uitgedeeld. Ga daarna in de rij staan voor de douane waar de douanebeambte een stempel op het visum zet met de datum van aankomst.

 

Gratis "SINAI VISUM"

 

Wat is een Sinaï visum of Sinaï only

Met het Sinaï visum wordt bedoeld dat je geen visum (sticker) koopt maar alleen een stempel in je paspoort laat zetten. Aan dit gratis "visum" zijn bepaalde voorwaarden verbonden: het kan alleen bij aankomst in Sharm el Sheikh, dus het is niet van toepassing voor reizigers die via Caïro naar Sharm el Sheikh vliegen, het is max. twee weken geldig en het is alleen geldig in het oostelijke deel van de Sinaï. Dus wel in Dahab maar bijv. niet in El Tur.

Wie gebruik wil maken van het gratis Sinaï visum kan bij aankomst in Sharm el Sheikh direct doorlopen naar de douane, op de ingevulde landingskaart toevoegen: SINAI ONLY.

Let op: duikers die op The Thistlegorm willen duiken moeten het grote visum hebben. Ook wanneer je nog niet precies weet wat je gaat doen en alle opties open wilt houden of wanneer de kans bestaat dat je plotseling terug moet vliegen via Caïro is het beter wel een visum te kopen. Bedenk dat het visum alleen verkrijgbaar is op de luchthaven dus als je het achteraf alsnog wil of moet kopen kost het veel tijd en geld om dit te regelen.

 

Reisdocumenten voor Nederlandse staatsburgers

Voor reizen naar Egypte moeten Nederlandse staatsburgers een paspoort hebben dat op de dag van de terugreis nog minstens zes maanden geldig is. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Met een Nederlandse identiteitskaart kun je niet naar Egypte reizen.

Belgische staatsburgers kunnen reizen met een paspoort of een identiteitskaart.

Copyright 2005 - 2021 | SEA MORE TRAVEL
Onze website gebruikt cookies. Bij het verder lezen/browsen op onze website accepteer je de cookies. Privacy verklaring
Oké