Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog
Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog

Katharinaklooster & Mozesberg

Op deze ruim 2200 meter hoge berg ontving de profeet Mozes volgens de overlevering de tien geboden. Aan de voet van deze tot de verbeelding sprekende plaats bevindt zich nog altijd het Katharinaklooster.

Katharinaklooster Sinai

Katharinaklooster en Mozesberg

Op deze ruim 2200 meter hoge berg ontving de profeet Mozes volgens de overlevering de tien geboden. Aan de voet van deze tot de verbeelding sprekende plaats bevindt zich nog altijd het Katharinaklooster.

Gebouwd als een onneembare vesting ligt het Katharinaklooster in het hart van de Sinai. Door de eeuwen heen voor plundering en vernieling beschermd door Turkse sultans, Egyptische koningen, Napoleon en zelfs door de profeet Mohamed.

In het jaar 324 liet Keizerin Helena een kapel bouwen op de plaats waar de Brandende Braamstruik zou hebben gestaan. 209 jaar later liet Keizer Justianus I het klooster bouwen ter bescherming van de monniken die deze kapel als bedevaartsoord beschouwden.

De Basiliek van het klooster betreedt men door een 1450 jaar oude deur die Justianus I heeft laten plaatsen. In de Basiliek zijn iconen te vinden van onschatbare waarde.

Een andere goed bewaarde schat is de collectie unieke handschriften uit de oertijd van het Christendom. Naast het Vaticaan bezit het klooster de waardevolste verzameling geschriften van de wereld. Hieronder ook de Codex Siniaticus, een handgeschreven Bijbel uit de vierde eeuw. Op het moment in het Museum van London te bezichtigen.

Jaarlijks bezoeken 55.000 mensen het klooster. De openingstijden zijn dagelijks van 9:30 - 12:00 uur behalve op vrijdag, zon- en feestdagen. De Basiliek, het Knekelhuis en natuurlijk de Braamstruik kunnen bezichtigd worden. De bibliotheek is niet toegankelijk voor het publiek. Sinds kort kan men een prachtige Ikonengalerij bezichtigen voor omgerekend 10 Euro p.p.

Katharinaklooster Sinai

Dagtocht - Katharinaklooster & Mozesberg

Deze dagtocht is speciaal voor mensen die het klooster en de Mozesberg meer privé bezoeken willen.

Programma:
08:00 uur: vertrek vanaf het hotel in Dahab met privé minibus naar het dorp Saint Katherines
Ontmoeting met de bedoeienengids.
Mogelijkheid voor een bezoek aan het Katharinaklooster
(optioneel Lunch in het dorp Saint Katherines)
Ca. 3 uur durende beklimming van de Mozesberg (2280 m)
Zonsondergang vanaf de top van de Mozesberg.
Ca. 2 uur durende afdaling van de Mozesberg.
Terugreis naar Dahab – aankomst om ca. 22:00 uur

Tips:
Op de top kan het zeer koud zijn, warme kleding is aanbevolen!
Er zijn dekens te huur.
Draag goede wandelschoenen.
Goede zaklamp noodzakelijk voor de terugtocht in het donker.
De tocht is behoorlijk zwaar, heb je geen goede conditie begin er dan niet aan.
Neem het kamelenpad voor zowel de tocht naar boven als naar beneden, de weg via de trappen is weliswaar korter maar veel zwaarder en vooral in het donker af te raden.

De dagtocht is inclusief:
privé-transfer, lokale bedoeienengids, entreegeld St. Katherine Protectorate, bezoek aan het Katharinaklooster.

De dagtocht is exclusief:
Entreegeld voor de Ikonen-gallerij in het klooster, lunch, fooiengeld.

Prijzen per persoon

bij 2 personen

Katharinaklooster (duur ca. 6 - 7 uur)

€ 25

Katharinaklooster + Mozesberg (duur ca. 12 - 13 uur)

€ 35

De prijs is incl. privé-transfers in minibus (max. 6 Pers.), vergunningen & toeslagen en entreegeld St. Catherines Protectorat.

Bij interesse voor deze dagtocht, stuur ons bij de aanvraag voor hotel of appartement de data. Wij antwoorden snel en sturen je onze best mogelijke aanbieding. Deze dagtocht kunnen we alleen in combinatie met een hotel of appartement aanbieden.


Openingstijden

Dagelijks van 9:00 - 12:00 uur, behalve vrijdag, zondag en (Grieks Orthodoxe) feestdagen. Een deel van het klooster, de basiliek, het knekelhuis en de tuinen zijn opengesteld voor het publiek. De bibliotheek is niet vrij toegankelijk. Zeer de moeite waard is de Ikonengalerij, de toegang hiervoor is niet gratis.

Klimaat

Het klooster ligt op een hoogte van 1570 m en de Mozesberg is 2280 m hoog. Daarom is warme kleding (zelfs tijdens de zomermaanden) belangrijk. Voor de klim naar de top van de Mozesberg zijn goede wandelschoenen noodzakelijk.

Entree

De prijzen zijn zonder vlucht. We informeren je graag over de prijzen en mogelijkheden van tickets.

Kleding

Let erop dat u gepaste kleding draagt in het klooster, shouders en knieën bedekt. Wie te "bloot" is aangekleed wordt door de monniken vriendelijk verzocht een omslagdoek van het klooster te dragen.

Paspoort

vergeet niet uw paspoort mee te nemen

Veiligheid

Voor de wandeling naar de top van de Mozesberg is het hebben van een gids verplicht. Saint Katherine werkt met een rouleersysteem voor de gidsen zodat het werk eerlijk wordt verdeeld. Wie in het donker naar boven of naar beneden loopt doet er goed aan een zaklamp mee te nemen. Verder zijn goede schoenen en een goede conditie belangrijk.

© 2004 - 2018 | SEA MORE TRAVEL