Dahab - Zuid-Sinaï - Egypte

Dahab is de ultieme plaats voor duiken, snorkelen ... of gewoon relaxen!
Dahab | Informatie over Dahab en tips voor de vakantie

Dahab in Egypte

Palmen en kristalhelder water!

Dahab op de Sinai, gelegen tussen dadelpalmen en het heldere water van de Golf van Aqaba, wordt door velen als de leukste badplaats van Egypte beschouwd. Dahab is de ultieme plaats voor duiken, snorkelen, surfen, wandelen, kameelrijden, freediven, yoga, paardrijden, woestijnsafari's of gewoon relaxen.

In Dahab vind je de perfecte omstandigheden voor duiken, freediven, tech-duiken, snorkelen en wind- of kitesurfen. Ook voor een woestijnsafari of een dagtrip naar het Katharinaklooster is Dahab een prima uitgangspunt. Vanwege de ontspannen sfeer en het positieve, vriendelijke karakter is Dahab vooral een uitstekende plek om tot rust te komen en te ontspannen.

verder lezen

Het Bedoeïenendorp aan de Oostkust van de Sinaï heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld van een geheimtip voor hippies en rugzaktoeristen tot een geliefd vakantieoord voor duikers, surfers, yogi's en wandelaars. De onmiskenbare invloed van de Bedoeïenengemeenschap is een van de redenen waarom Dahab, ondanks de toenemende bekendheid, altijd nog een zeer ontspannen en aangename atmosfeer heeft weten te behouden.

Het oriëntaalse vakantieoord biedt reizigers een interessante mix van multiculturele restaurants, café's, bazaars, internetcafés, boutique hotels, camps en luxe appartementen. Relaxen onder dadelpalmen met fantastisch uitzicht over zee onder het genot van een vers uitgeperst vruchtensapje of een koud biertje.

De lage prijzen en de ruime keus aan culinaire lekkernijen maken Dahab niet alleen voor duikers interessant. In de vele restaurants eet je lekkere vlees- of vegetarische gerechten voor minder dan 10 euro per persoon.

DAHAB • QUICK-INFO
­28°29'35"N, 34°30' 7"O
­5 uur vliegen vanaf Nederland
­1 uur rijden vanaf Sharm el Sheikh

Eten en drinken in Dahab

Dahab heeft veel goede en voordelige restaurants. Lokale specialiteiten zijn al voor rond 5,00 euro te bestellen. De meeste restaurants liggen direct aan zee zodat je tijdens het eten kunt genieten van de ontspannen atmosfeer en het uitzicht over de Golf van Aqaba.

De Egyptische keuken is culinair door de buurlanden of voormalige overheersers beïnvloed. Zodoende worden ook Libanese, Turkse en Libische gerechten aangeboden. Maar er zijn ook de typisch Egyptische gerechten zoals Foul, een bonengerecht dat als ontbijt gegeten wordt of Molocheija, een spinazie-achtige soep uit de Nijldelta waarvan wordt beweerd dat het recept al tijdens de Faraonische tijd bekend was. Er staan natuurlijk ook Europese gerechten op de menukaart, vegetarisch of met rund, kip of lam. Varkensvlees is natuurlijk niet verkrijgbaar. Door de ligging direct aan zee spreekt het vanzelf dat er veel visgerechten verkrijgbaar zijn. Waarbij het goed is te bedenken dat wie wil genieten van mooie vissen tijdens het snorkelen en duiken ze beter niet op kan eten. Dit geldt vooral voor rifvissen zoals baars en snapper. Vissen die in open zee worden gevangen belasten het rif minder.

verder lezen

Drinken wordt vooral in het centrum op bijna iedere straathoek aangeboden, versgeperst vruchtensap, thee of koffie. Natuurlijk hoort daarbij een waterpijp (Shisha) met tabak in alle mogelijke smaken zoals appel, aardbei, kersen, honing en zelfs met colasmaak.

Wie liever een biertje drinkt vindt in Dahab de lokale soorten "Stella" en "Sakkara". IJskoud zijn deze sinds bijna 100 jaar in Caïro gebrouwde pilssoorten goed te drinken. Sinds enige tijd is er ook Weissbier verkrijgbaar onder de namen "Luxor" en "Sakkara Weizen". De restaurantprijs voor een halve liter Stella of Sakkara is ca. 35 LE, ongeveer 1,75 €.

Voor wijnliefhebbers zijn er verschillende soorten wijn verkrijgbaar. De meeste soorten uit Egypte zoals "Omar Khayyam" maar ook enige Zuid-Afrikaanse soorten zoals “Cape Bay”. Alcohol is niet goedkoop, de overheid verhoogt ook regelmatig de belasting op alcohol. De prijs van een fles wijn ligt tussen de 100 LE en 200 LE. Er zijn diverse drankwinkels waar bier, wijn en sterke drank te koop zijn. Kijk bij het kopen van sterke drank uit voor namaak.

 

El Muzeina Bedoeïenen Dahab

De Bedoeïenen in Zuid-SinaÏ hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan. De grootste Bedoeïenenstam, de Muzeina, waar de meeste Bedoeïenen in Dahab deel van uitmaken, verheugen zich over iedere gast die hun land bezoekt.

Veel Bedoeïenen zijn voor hun inkomen afhankelijk van het toerisme. Om die reden leveren zij, samen met de lokale overheden, grote inspanningen om Dahab en de overige vakantieoorden in Zuid-SinaÏ (Sharm el Sheikh, Nuweiba) zo veilig mogelijk te houden.

De situatie in Dahab, Sharm el Sheikh en Nuweiba is sinds de Revolutie in 2011 en ook tijdens de onlusten in de grote steden in 2013, totaal rustig en ontspannen. Het dagelijks leven gaat zijn gewone gang. Wij wonen inmiddels meer dan tien jaar in Dahab en voelen ons, samen met een paar honderd andere buitenlanders, veilig en op ons gemak.

Weer thuis na een heerlijke week duiken in Dahab met ons gezin. Dank José en Chris voor alle "regelaritis" en jullie kennis van de hotels en duikscholen. Onze kamers waren groot, ruim en schoon. Met een grote koelkast zodat alle flessen water en limonade lekker koud bleven. De door jullie geregelde duikschool is top. Modern, goede spullen en een meer dan prima gids. ...

— Peter-Paul & Natska

De ligging van Dahab

Vanaf de Nederlandse of Belgische luchthavens is de luchthaven van Sharm el Sheikh (SSH) in Zuid-Sinaï ongeveer 5 uur vliegen. Daar aangekomen brengen we je met de taxi / minibus zonder omwegen naar je hotel of appartement in Dahab. De afstand bedraagt 90 km, ongeveer een uur rijden. Cairo is vanuit Dahab bereikbaar in ca. 8 uur met de bus of met een binnenlandse vlucht vanaf Sharm el Sheikh  in 1 uur. Naar het bekende Katharinaklooster en de Mozesberg is het ongeveer 2 uur rijden.

Copyright 2005 - 2021 | SEA MORE TRAVEL
Onze website gebruikt cookies. Bij het verder lezen/browsen op onze website accepteer je de cookies. Privacy verklaring
Oké