Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog
Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog

Taste of the Orient

Een tiendaagse reis van de piramides van Gizeh tot Aswan. Exclusieve boutique hotels, met een rijk verleden zoals Mena House in Cairo en het Old Cataract Hotel in Aswan brengen je terug naar de tijd van Agatha Christie. Zeilen op de Nijl in de comfortabele luxe van een Dahabeya met regelmatige stops voor een wandeling door eeuwenoude tempelcomplexen.

Taste of the Orient

Exclusieve boutique hotels, smaakvol ingericht, kleurrijk en vol oriëntaalse details, vormen het decor van deze bijzondere reis door Egypte.

Hotels met een rijk verleden zoals Mena House in Cairo en het Old Cataract Hotel in Aswan brengen je terug naar de tijd van Agatha Christie.

Zeilen op de Nijl in de comfortabele luxe van een Dahabeya met regelmatige stops voor een wandeling door eeuwenoude tempelcomplexen. Je reis begint in Cairo, maak kennis met de bruisende wirwar van de stad en bezoek monumenten uit Faraonische tijden.

In de nachttrein naar Aswan laat je de drukte van de stad achter je. De volgende ochtend stap je uit in een andere wereld vol van oude culturen en vriendelijke ontmoetingen in dorpjes waar de tijd stil heeft gestaan: de oorsprong en de essentie van de Nijl.

 

Taste of the Orient - prijzen per persoon

bij 6 – 10 personen

10 dagen Taste of the Orient

€ 1995

Taste of the Orient is een groepsreis voor minstens 6 en maximaal 12 personen

Aswan

Tour Programma - Taste of the Orient

Een tiendaagse reis van de piramides van Gizeh tot Aswan.

Hieronder vind je de programmabeschrijving van Taste of the Orient van dag tot dag. De reis wordt begeleid door een Engelssprekende, Egyptische reisleider met een erkende opleiding als Egyptoloog. Bovendien is er in Aswan en Luxor een extra, lokale gids zodat je optimaal kunt genieten van de couleur locale en ontmoetingen met oorspronkelijke bewoners.

Heb je bepaalde wensen? Bijvoorbeeld een verlenging van de reis in Cairo of een paar dagen extra in Dahab? Laat het ons weten zodat we een programma op maat voor je kunnen samenstellen. 

Mena House Cairo

Dag 1 – welkom in Cairo

Bij aankomst op Cairo International Airport word je welkom geheten door onze reisleider die je zal begeleiden naar Mena House, een van de oudste hotels in Cairo, vlakbij de piramides van Gizeh. Op een geschikt moment zal de reisleider een briefing verzorgen voor de groep. Het diner vindt plaats in het hotel.

HIGHLIGHT: MENA HOUSE CAIRO

Piramides van Gizeh

Dag 2 – Cairo

Na het ontbijt check je uit uit het hotel en bezoek je de piramides van Gizeh en de Sphinx. Na de lunch volgt een bezoek aan het Egyptisch Museum in Tahir Square. De nadruk van de rondleiding zal liggen op de Tutankamon Collectie, een van de bekendste en indrukwekkendste collectie voorwerpen ooit. In de avond gaan we aan boord van de nachttrein naar Aswan waar ook het diner zal plaatsvinden.

PIRAMIDES VAN GIZEH - SPINX - EGYPTISCH MUSEUM - TUTANKAMON COLLECTIE
nubian village

Dag 3 – Aswan

De reis met de trein is een onvergetelijke ervaring. We maken gebruik van de eersteklas couchettes. Voor de aankomst in Aswan om ca. 11 uur wordt aan boord ontbeten. Aangekomen in Aswan wordt je naar het legendarische Old Cataract Hotel gebracht. In dit hotel hebben grootheden als Winston Churchill en Agatha Christie geslapen. De dag breng je grotendeels op eigen gelegenheid door. ’s Avonds varen we per motorboot naar een van de Nubische dorpjes waar we zullen eten in een lokaal restaurant.

REIS MET EERSTEKLAAS COUCHETTES - HOTEL OLD CATARACT ASWAN - BEZOEK NUBISCHE DORPJES
luxe Dahabeya

Dag 4 – Luxe Dahabeya Boat Cruise – Kom Ombo

In de middag begint onze luxe Nijlcruise aan boord van een luxe Dahabeya. Dat betekent dat er tijd is voor een optioneel bezoek aan Abu Simbel en de High Dam. Ben je eenmaal aan boord, stel je dan in op een ontspannen en onvergetelijke boottocht over de Nijl. Terwijl de lunch wordt geserveerd glijden de oevers van de rivier aan je voorbij. We gaan van boord voor een bezoek aan Kom Ombo en de dubbele tempel van Sobek en Haroeris. Terug aan boord geniet je van een fantastische zonsondergang terwijl het diner wordt voorbereid.

LUXE NIJLCRUISE DAHABEYA - OPTIONEEL ABU SIMBEL - BEZOEK KOM OMBO TEMPLE
Edfu tempel

Dag 5 – Luxe Dahabeya Boat Cruise – Edfu

Een nieuwe dag van zeilen over de Nijl. Als je om je heen kijkt lijkt het alsof je terug bent gereisd in de tijd; langs de groene oevers van de rivier zie je boeren het land bewerken met ossen en een ploeg en houten karren getrokken door een ezel, reigers, ibissen en andere watervogels. Bezoek de uit rotsen gehakte tempels van Horemheb, Seti I, Ramses II en Merenptah en bezoek de zandsteen groeven van Gebel el-Silsila. Aangekomen bij Edfu bezoeken we de tempel van Horus, één van de best bewaarde tempels in Egypte. Aan het eind van de dag varen we naar een klein eiland in de rivier waar we zullen aanleggen voor de nacht. Het diner wordt aan boord geserveerd of rond een kampvuur op de stille oevers van de Nijl.

ZEILEN OVER DE NIJL - TEMPELS VAN HAREMHEB - SETI I - RAMSES II - MERENPTAH - ZANDSTEEN GROEVEN GEBEL EL SILA - EDFU TEMPEL VAN HORUS
Sunset op de Nijl

Dag 6 – Luxe Dahabeya Boat Cruise – Esna

Na het ontbijt aan boord bezoek je El Kab, de antieke stad van Nekheb, één van de oudste en meest belangrijke archeologische plaatsen langs de Nijl. Bezoek de overblijfselen van de tempels en enkele van de in de rotsen uitgehouwen graven. Eenmaal terug aan boord vervolgen we de reis naar Esna voor het laatste bezoek tijdens onze reis over het water, gevolgd door de laatste nacht aan boord van de Dahabeya.

BEZOEK ANTIEKE STAD VAN NEKHEB - TEMPEL VAN ESNA - LAATSTE NACHT AAN BOORD DAHABEYA
El Moudira Hotel

Dag 7 – Luxor

Geniet van het ontbijt aan boord voordat we uitstappen voor een bezoek aan de Vallei der Koningen en Koninginnen. Voordat we weer de rivier oversteken stoppen we bij de Tempel van Hatshepsut, de eerste vrouwelijke farao van Egypte. Een prachtige gelegenheid voor fraaie foto’s en sommige van de beste hieroglyphen die je kunt zien, diep uitgesneden in het zandsteen van de tempel. De middag is vrij te besteden. We overnachten in het fraaie El Moudira Hotel, één van de mooiste boutique hotels in Egypte.

VALLEI DER KONINGEN EN KONINGINNEN - TEMPEL VAN HATSHEPSUT - EL MOUDIRA BOUTIQUE HOTEL
Karnak

Dag 8 – Karnak Temple

Vroeg in de morgen rijden we met een “kalesh”, een rijtuig voortgetrokken door een paard, naar de tempel van Karnak. Maak een wandeling over Luxor’s Westbank met de vele tempels en The Great Lake en bekijk de vele historische monumenten. De middag kan vrij worden doorgebracht. Het diner is in El Moudira Hotel, waar je ook de laatste nacht in Luxor doorbrengt.

RIJDEN MET EEN KALESH NAAR TEMPEL VAN KARNAK - WANDELING LUXOR WESTBANK - TEMPELS & THE GREAT LAKE - DINNER EL MOUDIRA HOTEL
Talisman Hotel Cairo

Dag 9 – Cairo

Na het ontbijt heb je tijd om een laatste bezoek aan Luxor en de Nijl te brengen, voordat we vertrekken voor een binnenlandse vlucht naar Cairo. Eenmaal gearriveerd in Cairo check je in in het hotel om direct daarna een bezoek te brengen aan Khan el Khalili, de grootste bazaar van het Midden-Oosten. Behalve talloze winkeltjes en duizenden ideeen voor souvenirs zijn er ook volop restaurants waar je uit kunt kiezen voor het diner. De nacht breng je door in het Talisman Hotel, een boutique hotel in het centrum van de stad.

VLUCHT NAAR CAIRO - BOUTIQUE HOTEL TALISMAN - BEZOEK KHAN EL KHALILI BAZAAR
Citadel Cairo

Dag 10 – Vertrek

Na het ontbijt is er tijd om de omgeving te verkennen. Het hotel ligt niet ver van het Tahrir Square, dat sinds de revolutie van 2011 Liberation Square heet. Afhankelijk van de tijd van de vlucht vertrek je met de transfer naar Cairo International Airport voor de reis terug naar huis.

ONTDEK CAIRO SELF - TRANSFER CAIRO INTERNATIONAL AIRPORTInclusief

 1. transfers van en naar de luchthaven
 2. 1 nacht in Mena House – Cairo, tweepersoonskamer in de oude vleugel (geen uitzicht op de piramides), halfpension
 3. Slaaptrein Cairo – Aswan in tweepersoons coupé, eersteklas, halfpension
 4. 1 nacht in The Old Cataract Hotel – Aswan, tweepersoonskamer, logies/ontbijt
 5. Diner in Nubian Village - Aswan
 6. 3 nachten aan boord van een Dahabeya in tweepersoons hut, volpension vanaf lunch op dag 4 t/m ontbijt op dag 7
 7. 1 nacht El Moudira – Luxor, tweepersoonskamer, halfpension
 8. 3 nachten aan boord van een Dahabeya in tweepersoons hut, volpension vanaf lunch op dag 4 t/m ontbijt op dag 7
 9. 1 nacht Beit Sabee Guest House – Luxor, tweepersoonskamer, halfpension
 10. Binnenlandse vlucht Luxor – Cairo
 11. 1 nacht Talisman Hotel – Cairo, tweepersoonskamer, logies/ontbijt
 12. Alle entreegelden, behalve toegang tot de grote Cheops piramide en de mummiekamer in het Egyptisch Museum.
 13. STO Reisegarantie

Exclusief en optioneel

 1. retourvlucht naar Cairo
 2. visumkosten à 25,00 USD per persoon
 3. Lunch op dag 2, 3, 7, 8 en 9
 4. Diner op dag 9
 5. Koffie / thee / drankjes / water
 6. Fooien en tips
 7. Optioneel dag 3: bezoek onafgemaakte Obelisk - Aswan
 8. Optioneel dag 4: bezoek aan Abu Simbel
 9. Optioneel dag 9: ballonvaart boven Luxor

Reisgarantie

Zekerheid voor je betaalde reissom door onze STO reisgarantie

Groepsreis

Taste of the Orient is een groepsreis voor minstens 6 en maximaal 12 personen

Vlucht

De prijzen zijn zonder vlucht. We informeren je graag over de prijzen en mogelijkheden van tickets.

Entreegelden

Tiendaagse reis inclusief alle entreegelden, behalve toegang tot de grote Cheops piramide en de mummiekamer in het Egyptisch Museum

Exclusieve boutique hotels

Exclusieve boutique hotels, met een rijk verleden zoals Mena House in Cairo en het Old Cataract Hotel in Aswan brengen je terug naar de tijd van Agatha Christie.

Reisleider

De reis wordt begeleid door een Engelssprekende, Egyptische gids met een erkende opleiding als Egyptoloog. Bovendien is er in Aswan en Luxor een lokale gids extra.

© 2004 - 2018 | SEA MORE TRAVEL