Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog
Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog

Reisinformatie Lanzarote

Lanzarote is het meest noordelijke eiland van de vijf Canarische Eilanden. Door de ligging van de eilanden, ter hoogte van de Marokkaanse kust, is het weer het hele jaar door aangenaam lenteachtig. Niet te koud in de winter en niet te heet in de zomer. Het is een uitstekende vakantiebestemming voor duikers en snorkelaars maar ook voor enthousiaste wandelaars, zonaanbidders en liefhebbers van lekker eten en drinken valt er veel te genieten.

 

La Garita beach in Arietta - Lanzarote

Lanzarote

Het toerisme op Lanzarote is bewust geconcentreerd op een aantal plaatsen in het zuiden: Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise. Afgezien van deze plaatsen en de hoofdstad Arrecife zijn de overige delen van het eiland vrij rustig, dus ook het noordelijke deel waar het plaatsje Arrieta en duikcentrum Northdiving zich bevinden. Dat is goed nieuws voor wie van rust houdt, zowel op het land als onder water.

Onze partner Floh Herzberg is sinds 2015 eigenaar van duikcentrum Northdiving Lanzarote in Arrieta, een rustig, gemoedelijk vissersdorp in het noorden van het eiland. Het dorpje en de regio zijn tot nu toe vrij gebleven van massatoerisme. De brede zandstranden zijn voor iedereen toegankelijk en worden niet ontsierd door lange rijen parasols en ligbedden met de onvermijdelijke handdoek.

De bezoekers van de stranden in het noorden zijn voornamelijk lokale inwoners en Spaanse toeristen die goed op de hoogte zijn van de plaatselijke gastronomie. In Arrieta vind je namelijk een aantal uitstekende visrestaurants.

Arrieta - Lanzarote

Uitstapjes

Wil je tijdens je vakantie op Lanzarote meer doen dan alleen duiken en snorkelen dan is Arrieta een goede uitvalsbasis voor verschillende trips. Op slechts tien minuten afstand met de auto ligt de Cueva de los Verdes, een vulkanisch grottenstelsel dat is ontstaan na de uitbarsting van de vulkaan Corona. Een deel van het grottenstelsel is opengesteld voor het publiek. Je kunt de grotten alleen onder begeleiding van een gids bezoeken, de rondleiding door het binnenste der aarde duurt ongeveer 50 minuten.

Niet ver van de Cueva de los Verdes ligt Jameos del Aqua, dat deel uitmaakt van hetzelfde grottenstelsel. Het is een natuurlijk ondergronds meer dat door de kunstenaar César Manrique is omgevormd tot een toeristische attractie door er een restaurant, een blauwe lagune en een museum (Casa de los Volcanes) bij te bouwen. In het restaurant kun je, behalve romantisch dineren in een bijzondere omgeving, ook zo nu en dan genieten van een concert.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van uitstapjes die je kunt maken. Natuurlijk is er veel meer te zien en te beleven. Bezoek bijvoorbeeld Timanfaya Nationaal Park of het voormalige huis van César Manrique. Ga wijn proeven in La Geria, bezichtig Lago Verde of bekijk één van de mooie dorpjes op Lanzarote.


Lanzarote

Lanzarote is één van de vijf Canarische Eilanden. De eilandengroep ligt weliswaar geografisch voor de kust van Marokko maar hoort bij Spanje en is daarmee ook onderdeel van de Europese Unie. Het is een vulkanisch eiland met een oppervlakte van ruim 845 vierkante kilometer.

Taal

De officiële taal op Lanzarote is Spaans. Door het hoge aantal Europese toeristen wordt er ook Engels gesproken. Bij Northdiving wordt, naast Spaans en Engels, ook nog Duits gesproken vanwege de Duitse nationaliteit van Floh, zijn vrouw Steffie en dochter Lilian.

Munteenheid

Tijdens je vakantie op Lanzarote kun je gewoon met euro’s betalen. Het prijsniveau ligt iets lager dan in Nederland omdat op de eilanden een lager BTW tarief geldt. Voor een hamburger of een portie tapas in de beach bar bijvoorbeeld betaal je ongeveer 2,50 €.

Temperatuur

Door de ligging ten westen van Afrika heeft Lanzarote een aangenaam klimaat. Tijdens de wintermaanden wordt het overdag al snel 20 graden en tijdens de zomermaanden blijft de gemiddelde temperatuur onder de 30 graden.

Vliegtickets

Voor je vakantie op Lanzarote vlieg je naar Arrecife, de hoofdstad van het eiland. Vanaf Amsterdam is het tussen 4 en 5 uur vliegen. Tui, Transavia en Corendon vliegen meerdere keren per week, meestal non-stop, soms met een korte tussenstop.

Auto huren

Als je tijdens de vakantie het eiland uitgebreid en in alle vrijheid wil verkennen raden we je aan een auto te huren. De prijzen vallen mee en het duikcentrum onderhoudt goede contacten met een betrouwbaar verhuurbedrijf.

duikreis lanzarote met Northdiving

Duikreis Lanzarote -  2 personen

7 nachten Milla´s Apartments
1-slaapkamer appartement
luchthaventransfers van/naar ACE
5 dagen duikpakket met "Northdiving"

EUR 439,00
per persoon, excl. vlucht

Toeslag 2 slaapkamers  EUR 17,50 p.p.

duikreis lanzarote met Northdiving

Duikreis Lanzarote -  3 personen

7 nachten Milla´s Apartments
2-slaapkamer appartement
luchthaventransfers van/naar ACE
5 dagen duikpakket met "Northdiving"

EUR 395,00
per persoon, excl. vlucht

Toeslag Padi Open Water Diver cursus  EUR 190,00 p.p.

duikreis lanzarote met Northdiving

Duikreis Lanzarote -  4 personen

7 nachten Milla´s Apartments
2-slaapkamer appartement
luchthaventransfers van/naar ACE
5 dagen duikpakket met "Northdiving"

EUR 369,00
per persoon, excl. vlucht

Toeslag Padi Open Water Diver cursus  EUR 190,00 p.p.

© 2004-2016 SEA MORE TRAVEL