Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog
Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog

The Red Sea Experience

Een 10-daagse combi van duikvakantie en woestijnsafari. The Red Sea Experience combineert het beste van twee werelden. Begin rustig met een paar kantduiken in Dahab en reis dan per kameel of te voet naar het afgelegen Ras Abu Galum voor een paar dagen ‘back to basic’.

Foto's van Dahab, Rode Zee aan de oostkust van Zuid-Sinai

The Red Sea Experience

Duikvakantie of woestijnsafari? The Red Sea Experience combineert het beste van twee werelden. Begin rustig met een paar kantduiken in Dahab en reis dan per kameel of te voet naar het afgelegen Ras Abu Galum voor een paar dagen ‘back to basic’.

Vervolg de reis per jeep voor een spectaculaire tocht door de White Canyon en ontmoet de Bedoeienen in Oase Ein Hudra. Verrassend... sandboarden vanaf het hoogste zandduin in Zuid-Sinai. Sluit je reis af met een dag bootduiken op de kleurrijke riffen rondom Sharm el Sheikh. 

Prijzen per persoon

bij 6 – 10 personen, excl. vlucht

10-daagse combi van duikvakantie en woestijnsafari voor

€ 795

The Red Sea Experience is een groepsreis voor minstens 6 en maximaal 12 personen


Reisdata 2017:

 • 12 maart t/m 21 maart 2017
 • 14 mei t/m 23 mei 2017
 • 09 juli t/m 18 juli 2017
 • 10 september t/m 19 september 2017
 • 15 oktober t/m 24 oktober 2017
Red Sea Experience

Tour Programma - The Red Sea Experience

Duikvakantie of woestijnsafari? The Red Sea Experience combineert het beste van twee werelden

Hieronder vind je de programmabeschrijving van "The Red Sea Experience" van dag tot dag. De duiken worden begeleid door een Engelssprekende reisgids, tijdens het safarigedeelte komt er een extra safarigids bij. 

Heb je bepaalde wensen? Bijvoorbeeld een verlenging van de reis of een paar dagen extra in Dahab? Laat het ons weten zodat we een programma op maat voor je kunnen samenstellen. 

Dahab

Dag 1 – welkom en transfer naar Dahab

Ontmoet en begroet onze chauffeur op de luchthaven van Sharm el Sheikh International Airport. De transfer naar Dahab is 90 km en duurt ca. een uur. Bij aankomst check-in in een superiorkamer van het gezellige Coral Coast Hotel.

duiken dahab fancoral

Dag 2 – duiken in Dahab

Na het ontbijt, om 09:30 uur word je verwacht in het duikcentrum voor de voorbereiding van de eerste twee plaatselijke duiken. Tijdens deze duiken heb je de gelegenheid je duikuitrusting te testen, eventueel aan te passen en jezelf goed uit te loden. Voor wie dat wil is er de mogelijkheid een nachtduik te maken.

duiken dahab canyon

Dag 3 – duiken in Dahab

Ook deze dag maken we twee duiken in en om Dahab. Er zijn veel duikplaatsen om uit te kiezen, Eelgarden, The Canyon en Islands om er maar een paar te noemen. Op welke plaatsen wordt gedoken is afhankelijk van de weersomstandigheden. De lunch is op locatie. Aan het eind van de dag worden de spullen alvast klaargemaakt voor een vroeg vertrek de volgende dag.

kameel Abu Galum

Dag 4 – kameel duiksafari naar Ras Abu Galum

Vroeg op want het ontbijt staat al om 6 uur voor je klaar. Een uur later word je opgehaald voor een korte rit naar The Blue Hole waar de kamelen je al opwachten voor het eerste deel van de safari. De bagage en duikuitrusting worden opgeladen waarna je zelf kunt opstijgen voor een uur durende kameeltocht naar Abu Galum.  Hier maken we twee duiken. Lunch en diner worden ter plaatse klaargemaakt op een open vuur. Je overnacht in een simpele hut of in het “Miljoen Sterren Hotel”… onder de blote hemel.

duiken Ras Mamlah

Dag 5 – jeep duiksafari naar Ras Mamlah

Gewekt worden door het geluid van de golven en de warmte van de zon is een onvergetelijke ervaring. Na het ontbijt vertrek je met een 4x4 jeep in noordelijke richting voor twee duiken bij Ras Mamlah. Op deze duikplaats wordt zeer weinig gedoken wat de kwaliteit van het rif natuurlijk zeer ten goede komt.

Oase Ain Khudra

Dag 6 – woestijnsafari dag 1: naar de canyons en oase

Vandaag reis je per 4x4 Jeep door verschillende woestijnlandschappen die je een indruk geven van de schoonheid van Zuid-Sinai. We stappen regelmatig uit voor een wandeling door canyons en langs rotsformaties. Lunch en diner worden klaargemaakt op een open vuur. Aan het eind van de dag wordt het kamp opgeslagen in de buurt van een oase.

Deasert Sandboarding

Dag 7 – woestijnsafari dag 2: sandboarden

Na een ontbijt van versgebakken bedoeienenbrood en zoete thee vertrek je per 4x4 Jeep voor een tweede dag door de veelzijdige Sinai woestijn. Vandaag ga je iets doen wat je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gedaan: sandboarden. De hoge zandduinen van Hadoudah zijn er perfect geschikt voor. Aan het eind van de middag keer je terug naar de bewoonde wereld, naar Sharm el Sheikh waar je incheckt in het Sharks Bay Umbi Diving Village.

Bootduiken sharm el sheikh

Dag 8 – bootduiken in Sharm el Sheikh

Na het ontbijt loop je naar de jeti en ga je aan boord voor een dag bootduiken. Afhankelijk van weersomstandigheden en duikervaring maak je twee duiken op verschillende duikplaatsen zoals Ras Mohamed, Tiran of één van de vele duikplaatsen voor de kust van Sharm el Sheikh. Er is een mogelijkheid voor een derde duik. Rond 4 uur ben je terug bij het hotel. Het diner is vandaag voor eigen rekening in het hotel of in een van de restaurants in Sharm el Sheikh, slechts een korte rit met een taxi.

Duiken Thistlegorm

Dag 9 – een vrije dag in Sharm el Sheikh

Geniet van een vrije dag in Sharm el Sheikh. Je kunt je inschrijven voor een extra dag bootduiken of, als er voldoende belangstelling is, naar The Thistlegorm.

Sharks Bay Umbi Diving Village

Dag 10 – vertrek

Afhankelijk van de vlucht heb je tijd om te relaxen, van de zon te genieten of souvenirs te kopen in de kleurrijke bazaars in Sharm voordat je wordt afgehaald bij het Sharks Bay hotel voor de transfer naar de luchthaven en de vlucht naar huis.Inclusief

 1. transfers van en naar de luchthaven
 2. 3 nachten in het Coral Coast Hotel – Dahab, tweepersoons superiorkamer, logies/ontbijt
 3. 3 nachten duik- en woestijnsafari, volpension vanaf lunch op dag 4 t/m lunch op dag 7
 4. 3 nachten in Sharks Bay Umbi Diving Village, tweepersoonskamer Bedouin Village, logies/ontbijt
 5. 2 dagen (4 kantduiken) in en om Dahab
 6. 2 dagen (4 kantduiken) in Ras Abu Galum en Ras Mamlak
 7. 1 dag (2 bootduiken) in Sharm el Sheikh
 8. Alle duiken inclusief gids, tanks en lood
 9. Sandboarden in Hadoudah
 10. STO Reisegarantie

Exclusief en optioneel

 1. retourvlucht Sharm el Sheikh Int. Airport
 2. visumkosten à 25,00 USD per persoon
 3. Lunch en diner op dag 1, 2, 3, 8, 9 en 10
 4. Duikuitrusting, behalve tanks en lood
 5. Ter plaatse te betalen in Sharks Bay Umbi Diving Village: Ras Mohamed National Park toeslag / lunch en drankjes op de boot
 6. Fooien en tips
 7. Optioneel: nachtduik, adventure dive (deep dive) of Padi advanced open water course
 8. Optioneel dag 8: 3e bootduik
 9. Optioneel dag 9: extra dag bootduiken of, bij voldoende belangstelling, excursie naar The Thistlegorm

Reisgarantie

Zekerheid voor je betaalde reissom door onze STO reisgarantie

Groepsreis

Taste of the Orient is een groepsreis voor minstens 6 en maximaal 12 personen

Vlucht

De prijzen zijn zonder vlucht. We informeren je graag over de prijzen en mogelijkheden van tickets.

Meenemen op safari

Rugzakje, waterfles cooler, comfortable wandelschoenen en sandalen, ruimzittende kleding, pet of hoofddoek, zonnebrandcreme, zaklantaarn, lakenzak, anti insectenmiddel.

Duikervaring

Minimale breveteisen: Padi Advanced Open Water Diver of vergelijkbaar niveau. Open Water Divers kunnen tijdens de eerste twee dagen de Deep Adventure Dive doen. Ook is het mogelijk de hele Advanced Cursus te doen tijdens de reis.

Reisleider

De reis wordt begeleid door een Engelssprekende safarigids en een duikgids.

© 2004 - 2018 | SEA MORE TRAVEL