Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog
Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog

Duiken met Northdiving Lanzarote

De Atlantische Oceaan rondom het eiland Lanzarote is een paradijs voor duikers en snorkelaars. De zuidelijke ligging ter hoogte van Marokko zorgt voor aangename watertemperaturen tussen de 18 en 23 graden. Ook aan land is het weer het hele jaar door heerlijk, niet voor niets worden de Canarische Eilanden ook wel de eilanden van de eeuwige lente genoemd. Ben je op zoek naar een afwisselende duikvakantie? Wil je behalve onder water ook aan land van alles doen en beleven? Stel je prijs op persoonlijke service en kies je liever voor kleinschaligheid dan voor all-inclusive? Dan is North Diving op Lanzarote een vakantiebestemming voor jou.

 

Nortdiving Lanzarote

Over duikcentrum "Northdiving Lanzarote"

Lanzarote is een onderwaterparadijs voor duikers van alle niveaus. Niet voor niets heeft Floh Herzberg, de eigenaar van Northdiving, er voor gekozen juist hier een duikschool te openen. Northdiving Lanzarote is een professionele en gezellige duikbasis. Kleinschalig en familiair met een zeer ervaren duikteam. Men hecht veel waarde aan persoonlijk contact en intensieve communicatie. Of je nu alleen komt, met je partner, het hele gezin of met de duikvereniging, je voelt je welkom en zal al snel de stress van alledag achter je laten.

Kleine groepen

Northdiving Lanzarote is het enige duikcentrum in het noordelijke deel van Lanzarote. Dat betekent dat je weinig duikers van andere duikcentra zult tegenkomen onder water. Je duikt in kleine groepen en er wordt goed rekening gehouden met de verschillende ervaringsniveaus van de duikers. Zodoende beleef je deze fascinerende onderwaterwereld in alle rust en zo intensief mogelijk.

Van Dahab naar Lanzarote

De connectie tussen Sea More Travel en Northdiving is Floh Herzberg, de eigenaar van de duikbasis. Voordat Floh naar de Canarische Eilanden vertrok was hij jarenlang manager en mede-eigenaar van Reef 2000 in Dahab. Onze goede ervaringen met Floh in Dahab maakt dat wij graag met hem samenwerken in zijn nieuwe woonplaats Arrieta op Lanzarote.

Duikcentrum Northdiving Lanzarote kenmerkt zich door:

  • een familiaire atmosfeer met persoonlijke aandacht en flexibele service
  • het duikplezier staat op de eerste plaats zonder de veiligheid uit het oog te verliezen
  • zeer ervaren duikteam, zowel met recreatief als technisch duiken
  • uitstekend niveau van opleidingen en cursussen
  • hoogwaardige en goed onderhouden apparatuur
Duikplaatsen in het noorden van Lanzarote

Duikplaatsen in het noorden van Lanzarote

De Atlantische Oceaan kan, vooral aan de noordkust, behoorlijk ruw zijn maar ben je een ervaren duiker en hou je wel van een adrenalinestoot op zijn tijd dan kun je juist hier veel plezier beleven.

Natuurlijk zijn er ook voldoende rustige duikstekken in de buurt zodat iedereen aan zijn of haar trekken komt. Op het eiland vind je rustige baaien, geschikt voor introductieduiken en beginnerscursussen.

Voor de kust van Puerto del Carmen ligt een aantal wrakken, heel comfortabel vanaf de boot te beduiken. Op Lanzarote vind je voor alle duikcursussen, van Padi Open Water Diver tot alle IANTD technische duikcursussen voldoende mooie, afwisselende en interessante duikplaatsen.

Op deze map staan alleen de noordelijke duikplaatsen ingetekend. De duikplaatsen rondom Puerto del Carmen liggen verder naar het zuiden, ca. 30 minuten met de auto.

 

Duikcentrum Northdiving Lanzarote kenmerkt zich door:

- Punta Mujeres - "The Mole" – goed voor check dives
- Arrieta – tegenover het duikcentrum – goed voor check dives en trainingen in confined water
- Playa La Garita – confined water
- Punta de la Pared - The Canyon
- Punta Pasito - The land of Canyons
- Playa del Seifio – The fishing huts
- Conde Robayna – The drop-offs
- Charco del Palo – Ray-City – 4 verschillende duiken mogelijk
- Charco Natural
- The Overhangs
- Puerto Moro - The Cavern
- El Ascensor / La Chimenea - The Chimney
- Cueva de la Arena

- Puerto del Carmen – 5 duikplaatsen vanaf de kust toegankelijk: Veril de Fariones / Playa Chicka / Cueva de la Gambas / The Blue Hole / The Cathedral (supplement)

- Puerto del Carmen – bootduik! als 2e duik na een wrakduik
- La Pared / Waikiki /Richie´s Place (supplement)
- Precios de Puerto del Carmen – The Wrecks at the Harbour - bootduik (supplement)
- Precios del Barranco del Quiqure - The 3 Wooden Wrecks - bootduik  (supplement)


Watertemperatuur

De watertemperatuur op Lanzarote schommelt tussen 18 graden in de winter en 24 graden in de zomer. Een 7 mm pak is aanbevolen. Heb je zelf geen duikpak? Geen probleem, het duikcentrum heeft pakken in heel veel maten. 

Padi en IANTD

Northdiving is een Padi Dive Center en een IANTD Instructor Training Facility. Je kunt hier alles doen op het gebied van zowel recreatief als technisch duiken. Van introductieduik tot opleiding voor technisch duikinstructeur en van snorkeltrip tot wrakduik.

Het team

Het Northdiving Lanzarote team bestaat uit vier personen: Florian “Floh” Herzberg (eigenaar en instructeur) ; Christian “Matador” Ortas (instructeur) ; Stefanie “Steffie” Bethlehem (duikcentrum) en Lilian “Lilly” Bethlehem, dochter van Floh en Steffie.

Taal

Bij North Diving wordt, naast Spaans en Engels, ook nog Duits gesproken vanwege de Duitse nationaliteit van Floh, zijn vrouw Steffi en dochter Lilian. De briefings en cursussen worden in het Engels, Duits of Spaans gegeven, afhankelijk van de samenstelling van de groep.

Groepsgrootte

Het duikcentrum houdt de groepen klein voor de beste duikervaring. Max. 6 duikers per instructeur of divemaster bij recreatieduiken, max. 2 per instructeur bij technisch duiken. Wil je zelf met een groep komen dan kunnen we je vanaf 10 personen een speciale groepsprijs aanbieden.

Auto huren

Met een huurauto kun je tijdens je vakantie gaan en staan waar je wilt. De prijs valt erg mee en ook de benzine is goedkoper dan in Nederland. Het duikcentrum onderhoudt goede contacten met een betrouwbaar verhuurbedrijf. We informeren je graag.

Wrakduiken in Puerto del Carmen - Lanzarote

Duiken op Lanzarote

De lavastromen die het eiland Lanzarote hebben gevormd bepalen ook het landschap onder water. Steile drop-offsdramatische overhangen, imposante canyons en spannende grotten laten het hart van iedere duiker sneller slaan.

In het heldere water van de Atlantische Oceaan kom je tijdens je duik met bijna 100 procent zekerheid stekelroggen, octopussen, sepia’s, engelhaaien en grote zeebaarzen tegen. Maar ook voor liefhebbers van macro opnamen is er veel te genieten. Heel fotogeniek zijn de verschillende soorten naaktslakken, garnalen, anemonen, spookkrabben en zeesterren.

Als de weersomstandigheden het niet toelaten om in het noorden te duiken dan duik je in de omgeving van het meer beschut liggende Puerto del Carmen. Hier kun je, naast kantduiken, ook bootduiken maken, onder meer naar een aantal interessante wrakken. Sinds kort heeft Lanzarote een nieuwe attractie "Museo Atlantico", het onderwatermuseum van kunstenaar Jason deCaires Taylor. Het museum is al open voor publiek maar er is slechts een deel van de beelden te zien. De verwachting is dat vanaf najaar 2016 alle beelden zullen zijn geplaatst.

Arietta - Lanzarote

"… I CAME WITH THE INTENTION OF TURNING MY NATIVE ISLAND INTO ONE OF THE MORE BEAUTIFUL PLACES IN THE PLANET, DUE TO THE ENDLESS POSSIBILITIES THAT LANZAROTE HAD TO OFFER. " César Manrique | 1919 - 1992

Duikcentrum Northdiving Lanzarote - Eigenaar Floh Herzberg

Duikcentrum Northdiving Lanzarote

Duikcentrum Northdiving Lanzarote is een Padi Dive Resort en een IANTD Training Facility. Het centrum en het team leggen de lat zeer hoog als het gaat om veiligheid, zonder daarbij het plezier in duiken uit het oog te verliezen.

Je kunt er alle duikcursussen volgen vanaf de Padi Open Water Diver Cursus tot en met de IANTD Hypoxische Trimixcursus. Ook als je van duiken je beroep wilt maken ben je bij Northdiving Lanzarote aan het goede adres, je kunt het hele opleidingsprogramma doorlopen van IANTD Open Water Scuba Instructor tot en met IANTD Technical & Normoxic Trimix Instructor.

Het duikcentrum is zeer professioneel opgezet met een spoel- en droogruimte voor je duikspullen, een werkplaats voor onderhoud en reparatie van materiaal, een lesruimte inclusief tablets en HD flatscreen tv, douches, Padi en IANTD cursusmateriaal in Engels, Duits en Spaans, wifi en een bibliotheek met visboeken, landkaarten en reisgidsen.

Voor duikers die geen eigen materiaal hebben is er een groot assortiment aan duikuitrusting beschikbaar van automaten (ScubaPro), trimvesten (ScubaPro en SeaQuest),  7 mm duikpakken met en zonder capuchon, schoenen, handschoenen en vinnen in alle maten, diverse soorten  maskers, duiklampen, duikcomputers, lood en loodgordels (met fatsoenlijke stalen sluitingen).

Natuurlijk is er apart materiaal aanwezig voor technische duikers zoals Apeks en ScubaPro automaten, verschillende DiveRite BCD’s, een scala aan tanks van 5 tot 15 liter (staal, DIN), duikcomputers voor meerdere gassen, allerlei hulpmiddelen zoals SMB’s en reels. En last but not least meerdere EHBO koffers en zuurstoftanks. 

© 2004-2016 SEA MORE TRAVEL