Gastenboek van Sea More Travel

Deel je vakantie ervaringen met ons en onze bezoekers. Hartelijk bedankt voor je bijdrage !
Sea More Travel | Gastenboek

Testimonials

Bedankt voor je bezoek aan ons gastenboek

Deel je vakantie ervaringen met ons en onze bezoekers. Hartelijk bedankt voor je bijdrage !

Reactie door Patricia en Kelly (20.05.2013) |

1 week niets doen, verwend worden, wederom in Coral Coast Hotel. Wat gezellig, wat leuk om al onze vrienden weer te zien. Geweldige mensen om je heen. Ik had het al eerder gezegd, zeg het nu nogmaals. Boeken via SeaMore Travel is een aanrader. Alles weer tot in de puntjes verzorgd.

Reactie door Lisa en Niels (02.02.2013) |

Al twee jaar hebben wij onze duikvakantie in Dahab geboekt via SeamoreTravel.

De voorbereidingen met het boeken lopen erg soepel en vriendelijk. Er wordt veel aandacht aan je keuze besteed en erg goed geluisterd naar je wensen.
Tijdens de vakantie komt José zelfs nog even langs of dat alles naar wens is en of ze je ergens mee kan helpen. We hebben één keer de pech gehad dat we plotseling naar de tandarts moesten met kiespijn. SeamoreTravel gebeld voor advies en zij had met haar man direct de tandarts gebeld voor een afspraak. Binnen een half uur is ze mee gegaan om de tandarts te bezoeken en lag mijn partner in de stoel voor een wortelkanaalbehandeling. Alles perfect gelopen en erg behulpzaam.

Dat is de persoonlijke aandacht die je ontvangt als je een vakantie boekt via Seamore Travel!

Reactie door Tonny en Ben (10.09.2012) |

Hallo Jose en Chris,

we zijn net weer terug uit het mooie en warme Dahab, en willen jullie via deze mail toch nog een keer extra bedanken voor de geweldige 2 weken die wie we weer mochten beleven in Dahab.

Alles was weer in de nopjes geregeld, en we komen er al enkele jaartjes,maar dit jaar zijn ons toch enkele dingen extra opgevallen in positieve zin dan. Het hotel wat jullie ons toen al aanraden, hotel Nesima,was alles weer goed geregeld, heerlijk gegeten, gezwommen bij het hotel in het mooie zwembad, onder het genot van een heerlijk koud biertje en sapje. Maar op een avond werden we verrast door Reda,een bijzondere vriendelijke en bekwame medewerker van de bediening in het restaurant, hij had iets voor ons geregeld in overleg met zijn manager, wat we niet snel meer vergeten.We vroegen hem waarom het was, en hij zei, als jullie 2 weken hier dineren, dan is het een kleine moeite om iets extras terug te doen naar de gasten toe, bedankt Reda.

Via Jose hadden we paar dagen duiken geregeld, ze bracht ons onder bij duikcentrum Adventure Spot. We hebben best bij enkele duikcentrums gedoken in Dahab, maar dit sloeg alles.
We werden ontvangen door Marieke, er werd ons gelijk koffie aangeboden en alles werd uigelegd hoe het team werkte en we werden voorgesteld aan onze gids Bassem, die trouwens door Jose aan ons werd aanbevolen, en wat van een gids,we hebben enkele dagen met hem opgetrokken en het is lang geleden dat we zo hebben genoten van onze duiken.
Hij is een erg rustige,eerlijke,betrouwbare en zeer vriendelijke man!!!

Hij is dan een van de 3 broers wie het duikcentum beheerd en met een team van zeer vriendelijke mensen om hun heen is het een bijzonder prettig duikcentrum. Hij liet je van de kleinste dingen onder water genieten, en was ook ontzettend behulpzaam over vragen wie wij hadden boven water.

Bassem je bent een man wie we niet snel weer vergeten, en als we volgend jaar hopelijk weer naar Dahab gaan en jij bent er dan ook dan is de keuze snel gemaakt, Bassem ook nogmaals bedankt.
Wat ons ook opviel,dat het bijzonder schoon was in Dahab, iedere dag werd er geveegd, prullebakken werden geleegd, de straten waren schoon, de lokale bevolking doen hun uiterste best om ons( lees alle toeristen)het naar de zin te maken.

Jose en Chris nogmaals bedankt voor alles wat jullie voor ons geregeld hebben, we hebben weer een super vakantie gehad!!!

Tonny en Ben.

Reactie door Geer en Sylvana van der Heijden (26.10.2011) |

Hoi José,
We hebben weer 2 heerlijke weken gehad in het Coral Coast Hotel. Nu al 4 jaar via jullie en altijd helemaal top verzorgd. We willen jullie extra bedanken voor jullie hulp bij de vertraging van onze vlucht. Hoewel wij bij jullie niet de tickets hadden geboekt hebben jullie ons geweldig bijgestaan toen we jullie in redelijke paniek belden. Een vertraging van 7 uur is niet niets en we zagen er verschrikkelijk tegenop om deze 7 uur s'nachts op het vliegveld van Sharm te vertoeven.

Je was geweldig voor ons om dit zo snel op te lossen op zo'n korte termijn. Je regelde binnen no time een taxi, een hotel en weer een taxi terug de volgende ochtend naar de luchthaven zonder dat we op dat moment iets hoefden te betalen. Helemaal geweldig. Het was heerlijk dat wij even konden slapen en de nacht niet op het vliegveld hoefden door te brengen. Op de luchthaven was er niemand, geen mensen die kwamen inchecken maar ook niemand van Neckermann. We waren prima op tijd de volgende ochtend en hoorden van de andere mensen die dezelfde vlucht hadden, dat zij ook niet waren geïnformeerd. Ze lieten de mensen gewoon in de hotels wachten op de transfer die niet kwam. Later bleek dat het nieuws al bekend was om 16.00 uur s'middags. Ook de volgende ochtend niemand van Neckermann gezien. Je snapt dat het een vliegtuig vol met boze mensen was. Iedereen met zijn eigen verhaal en veel gezinnnen met kinderen die vaak die nacht geen slaapplaats hadden.
Wij zijn dus ook zo ontzettend blij met jouw hulp, helemaal geweldig. Julie zijn een top team dat ook dat stapje (zeg maar reuze stap) extra zet voor zijn klanten.

Veel liefs en zeker weer tot ziens (we missen Dahab nu al),

Geer en Sylvana van der Heijden

Reactie door Tonny en Ben. (26.09.2011) |

We zijn net weer terug uit het warme en mooie Dahab. We hebben 2 weken gelogeerd in het mooie hotel Nesima, waar het zeer goed vertoeven is, vooral om de goede keuken!
In de eerste week was het rustig wat betreft het toerisme, maar in de tweede week begon het toch weer als vanouds gezellig druk te worden.

We waren om eerlijk te zijn ook sceptisch in het begin van het jaar om naar Dahab af te reizen ivm de situatie in het land, maar zijn toch erg blij dat we toch zijn gegaan.
En zoals vanouds,we komen al jaren in Dahab, was het door Jose en Chris en hun team weer tot in de kleinste puntjes zeer goed verzorgd. Chapeau!!!!

We raden dan ook aan om niet meer te twijfelen, want de lokale bevolking, ze waren al enorm vriendelijk,maar ze willen de toeristen het nog meer naar hun zin te maken, wat ook begrijpelijk is, want het zijn ook hun inkomsten. Wat ook een aanrader is, dat bv een heel gezin naar Dahab komt, en dat er maar een gezinslid duikt, de rest naar hotel Swiss-Inn gaat per taxi, kost ong 10 pond (1.50 euro ),daar heb je bijna een wit strand, watersport activiteiten, en ook een zeer goede keuken. Vooral voor kinderen, want de zee loopt heel rustig af, dus ze kunnen heerlijk spelen.

Jose en Chris, nogmaals heel erg bedankt voor wat jullie weer voor ons geregeld hebben, zodat we nog lang mogen nagenieten van weer een zeer fijne vakantie.
Dus volgend jaar weer heerlijk duiken, snorkelen en genieten.

Tonny en Ben.

Reactie door Sjoerd en Chris Koopal (21.05.2011) |

Lieve José, Chris en Marjan,

We zijn net terug en proberen weer te wennen aan het ritme thuis. We komen al jaren in Dahab en zoals altijd hebben we weer een heerlijke vakantie gehad. Verblijf in het Bedouin Lodge Hotel en onze duiken met Fantasea Divers... werkelijk ongeëvenaard, zelfs onze gidsen waren onder de indruk van alles wat we elke duik weer zagen. Zeldzame vondsten als de Stargazer, maar ook Zeepaardjes, Frogfish, Schildpad, Napoleon van groot tot kleiner etc. Onvergetelijk!!! Prachtige foto\'s kunnen maken waar we trots op zijn en hopelijk binnenkort op jullie website te bewonderen zijn.

Het is op het moment wat rustiger dan normaal in Dahab. Door de ontwikkelingen in Egypte zijn toeristen wellicht geneigd uit te wijken naar elders. Dit is niet nodig en ik zou zeggen, gewoon gaan....

Onze vakantie is omgevlogen door alle moois wat we hebben gezien, en het weerzien met oude bekenden en nieuwe gezichten.
Chris en José, weer bedankt voor jullie goede zorgen, we zien elkaar zeker weer in de herfst.

Groetjes Sjoerd en Chris

Wat is de som van 6 en 7?
Copyright 2005 - 2020 | SEA MORE TRAVEL
Onze website gebruikt cookies. Bij het verder lezen/browsen op onze website accepteer je de cookies. Privacy verklaring
Oké