Duikreis Sharm el Sheikh

Maak ook de duikreis uit het Onderwatersport Magazine - Ras Mohammed – Thistlegorm – Tiran Islands
Duikreis Onderwatersport Magazine

Duikreis Sharm el Sheikh

Onderwatersport Magazine (8/2018)
Onderwatersport Magazine (8/2018) over duiken in Sharm el Sheikh.

PDF - Artikel "Sharm el Sheikh, het mag weer"

„Sharm el Sheikh, het mag weer”, dat is de titel van het artikel in Onderwatersport, het tijdschrift van de NOB (december 2018) over duiken in Sharm el Sheikh. De reis werd georganiseerd door Sea More Travel in samenwerking met Sharks Bay Umbi Diving Center. Deze duikreis kun jij ook maken, op deze pagina vind je meer info. Bovendien krijg je tot eind februari 2019 een leuke korting.

DUIKREIS SHARM EL SHEIKH • QUICK-INFO
4nachten Sharks Bay Umbi, 2-pk, halfpension
2dagen bootduiken, incl. gids, tanks, lood
3dagen mini liveaboard, volpension, max. 4 duiken/dag

Tour Programma - Duikreis Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh met duikplaatsen als Ras Mohamed en de riffen rond Tiran behoort tot een van de beste duiklocaties wereldwijd. De laatste jaren waren er echter beduidend minder mensen enthousiast te krijgen voor deze duikbestemming. Maar dat is nu aan het veranderen. Egypte, en ook Sharm el Sheikh is weer helemaal terug in de picture.

Sea More Travel, Sharks Bay Umbi Diving Center en de NOB hebben samen een mooie duikreis samengesteld met zowel duiken met de dagboot als een korte liveaboard van drie dagen. Hieronder vind je het programma van dag tot dag.

dag 1

welkom en transfer naar Sharks Bay Umbi Diving Village

Begroeting door de chauffeur op de luchthaven van Sharm el Sheikh International Airport. Na een korte transfer check je in bij Sharks Bay Umbi Diving Village. Je verblijft in een tweepersoons Bedouin Village kamer op basis van halfpension.

dag 2

bootduiken dag 1

Na het ontbijt ga je aan boord voor een dag bootduiken naar plaatsen voor de kust van Sharm el Sheikh. Sharks Bay Umbi heeft een eigen aanlegsteiger dus je loopt vanaf het hotel zo de boot op.

dag 3

bootduiken dag 2

De tweede dag bootduiken, ook nu maak je twee duiken en eventueel een derde duik als je daar zin in hebt (niet inclusief). Vroeg in de avond ga je alvast aan boord van de Freedom III of VIII zodat de boot vroeg kan vertrekken. Het verblijf aan boord is op basis van volpension inclusief thee, koffie, water en frisdrank.

dag 4

mini liveaboard dag 1

In overleg met de gids wordt het programma dagelijks vastgesteld. Afhankelijk van de (weers)omstandigheden of op gezag van de Egyptische regering kan het zijn dat bepaalde plaatsen niet bezocht kunnen worden of dat de bemanning beslist de route te wijzigen.

dag 5

mini liveaboard dag 2

The Thistlegorm is een van de bekendste wrakken van de Rode Zee met een bijzondere geschiedenis. Het voordeel van een bezoek aan dit wrak tijdens een liveaboard is dat je meer tijd hebt en daardoor de drukte van de andere boten kunt ontlopen.

dag 6

mini liveaboard dag 3

Ras Mohamed en Tiran staan zeker op het programma. Hier zijn zoveel mooie duikplaatsen dat het geen probleem is om hier twee dagen door te brengen met eventueel ook nog een nachtduik voor de liefhebber.

dag 7

relax

Geniet van een vrije dag. Als de vertrektijd van de volgende dag het toelaat zou je nog een extra duik kunnen maken. Of je kunt een taxi nemen naar het centrum van Sharm el Sheikh. Een bezoek aan de Old Market met de nieuwe moskee is zeker een aanrader.

dag 8

transfer naar de luchthaven en vertrek

Na het laatste ontbijt van de vakantie is het tijd om je spullen in te pakken. Afhankelijk van je vlucht is er nog gelegenheid om te relaxen en van de zon te genieten voordat je wordt opgehaald bij het hotel voor de transfer naar de luchthaven.

Data & prijzen - duikreis Sharm el Sheikh

De reis bestaat uit 7 nachten / 8 dagen. Behalve twee dagen duiken met de dagboot staat er ook een mini liveaboard op het programma naar Ras Mohamed, Tiran en The Thistlegorm.

Komen de data je niet uit maar heb je wel belangstelling? Of zoek je iets speciaals voor de duikvereniging of een vakantie met vrienden? Bij voldoende belangstelling kunnen we de reis vaker organiseren en al vanaf negen personen heb je een safariboot helemaal alleen voor jouw groep. Neem gewoon even contact op.

Omdat alleen de data voor de mini liveaboard vast staan en de overige data van aankomst en vertrek flexibel zijn vermelden we alleen de data voor de mini liveaboard. Aankomst en vertrek is dus flexibel.

15 - 17 april 2019
€ 565* - € 635
data mini-liveaboard met Freedom III of Freedom VIII
20 - 22 mei 2019
€ 565* - € 635
data mini-liveaboard met Freedom III of Freedom VIII
9 - 11 september 2019
€ 565* - € 635
data mini-liveaboard met Freedom III of Freedom VIII
21 - 23 october 2019
€ 565* - € 635
data mini-liveaboard met Freedom III of Freedom VIII

* Aanbieding is geldig voor boekingen t/m 28 februari 2019

Duikreis inclusief & exclusief

INCLUSIEF

▸ Transfers van en naar de luchthaven
▸ 4 nachten Bedouin Village, tweepersoonskamer, halfpension
▸ 4 x halfpension (ontbijt & diner)
▸ 2 dagen bootduiken: 2 duiken/dag incl. gids, tanks, lood
▸ 3 dagen / 3 nachten mini liveaboard, tweepersoons hut
▸ 3 dagen volpension & thee / koffie / water / frisdrank
▸ 3 duikdagen: max. 4 duiken/dag incl. gids, tanks, lood
▸ Gratis Nitrox (alleen indien in bezit van brevet)
▸ STO Reisegarantie


EXCLUSIEF

▸ Retourvlucht Sharm el Sheikh
▸ Visumkosten à 25 USD per persoon
▸ Huur overige duikuitrusting en duiklamp
▸ 2 x lunch op de dagboot à 8 EUR per persoon
▸ 5 EUR entreegeld Ras Mohamed National Parc per dag
▸ 3 duikdagen: max. 4 duiken/dag incl. gids, tanks, lood
▸ Alcohol tijdens de liveaboard
▸ Lunch en drankjes in het hotel

Copyright 2005 - 2021 | SEA MORE TRAVEL
Onze website gebruikt cookies. Bij het verder lezen/browsen op onze website accepteer je de cookies. Privacy verklaring
Oké