The Canyon Dahab

Spectaculaire duikplaats ligt ten noorden van Dahab en is in ca. tien minuten bereikbaar
Canyon - Duikplaats Dahab - Rode Zee

The Canyon Dahab

Beschrijving van duikplaats "The Canyon" Dahab

Deze zeer bekende en spectaculaire duikplaats ligt ten noorden van Dahab en is per jeep of pick-up in ca. tien minuten vanaf het centrum van Dahab bereikbaar.

Samen met The Blue Hole is dit de bekendste duikplaats in en om Dahab. The Canyon wordt gevormd door een scheur in het rifdak. Op achttien meter diepte is de doorgang groot genoeg om je doorheen te laten vallen naar de bodem op 30 meter diepte. Van daaruit voert een nauwe doorgang door “The Fishbowl” naar buiten.

verder lezen

Ondanks het hoge aantal bezoekers is deze duikplaats nog steeds een “must”. Maar wie echt van The Canyon wil genieten zorgt ervoor de bezoekers uit Sharm el Sheikh voor te zijn en dat betekent heel vroeg opstaan!

Helaas is de kleine grot, ook wel ‘Fishbowl’ genoemd vanwege de vele duikers zo beschadigd dat men eind 2007 heeft besloten deze te sluiten. Het materiaal en de structuur van de Fishbowl is door de uitgeademde lucht en de voortdurende botsingen met tanks en vinnen van onvoorzichtige duikers zo verzwakt en aangetast dat er gevaar voor instorting bestaat.

Met het oog op de veiligheid is de grot daarom afgesloten voor duikers. Dit heeft als positief gevolg dat de glasvisjes die voorheen in grote zwermen aanwezig waren weer terug beginnen te komen.

THE CANYON DAHAB • QUICK-INFO
dahab location28°33'17"N, 34°31' 16"O
15minuten rijden
30meter maximale diepte
Copyright 2005 - 2021 | SEA MORE TRAVEL
Onze website gebruikt cookies. Bij het verder lezen/browsen op onze website accepteer je de cookies. Privacy verklaring
Oké