Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog
Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog

The Canyon Dahab

Beschrijving van duikplaats "The Canyon" Dahab

Deze zeer bekende en spectaculaire duikplaats ligt ten noorden van Dahab en is per jeep of pick-up in ca. tien minuten vanaf het centrum van Dahab bereikbaar.

Samen met The Blue Hole is dit de bekendste duikplaats in en om Dahab. The Canyon wordt gevormd door een scheur in het rifdak. Op achttien meter diepte is de doorgang groot genoeg om je doorheen te laten vallen naar de bodem op 30 meter diepte. Van daaruit voert een nauwe doorgang door “The Fishbowl” naar buiten. Ondanks het hoge aantal bezoekers is deze duikplaats nog steeds een “must”. Maar wie echt van The Canyon wil genieten zorgt ervoor de bezoekers uit Sharm el Sheikh voor te zijn en dat betekent heel vroeg opstaan!

Helaas is de kleine grot, ook wel ‘Fishbowl’ genoemd vanwege de vele duikers zo beschadigd dat men eind 2007 heeft besloten deze te sluiten. Het materiaal en de structuur van de Fishbowl is door de uitgeademde lucht en de voortdurende botsingen met tanks en vinnen van onvoorzichtige duikers zo verzwakt en aangetast dat er gevaar voor instorting bestaat.

Met het oog op de veiligheid is de grot daarom afgesloten voor duikers. Dit heeft als positief gevolg dat de glasvisjes die voorheen in grote zwermen aanwezig waren weer terug beginnen te komen.


Tauchplatzkarte Canyon Dahab

Duikplaats Canyon Dahab
© 2004 - 2018 | SEA MORE TRAVEL