Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog
Language
SEA MORE TRAVEL - duiken in Dahab Home Over Ons Testimonials Blog

Coast To Coast Desert Safari

Beleef twee weken het beste van de woestijn. Reis door Zuid-Sinai en bezoek de plaatsen die deze regio zo uniek maken. Neem de tijd en geniet van de natuur. Ga snorkelen, wandelen en slaap onder de sterren of in een traditionele bedoeienentent.

Foto's van het unieke landschap van de Sinaïwoestijn

Coast To Coast Desert Safari

Reis twee weken door Zuid-Sinai en bezoek de plaatsen die deze regio zo uniek maken. Neem de tijd en geniet van de natuur. Ga snorkelen bij Ras Mohamed National Parc en bezoek Saint Catherine, Unesco werelderfgoed sinds 2002.

Wandel naar de top van de Mozesberg voor de mooiste zonsopgang. Bezoek de turquoise-mijnen van Serabit El Khadim en de tempel van Hathor uit de tijd van de farao’s.

Comfortabele front-facing jeeps en ervaren bedoeienengidsen brengen je naar de mooiste plekjes. Slaap onder de sterren of in een traditionele bedoeienentent en sluit de reis af met een diner in Castle Zaman.

 

Coast to Coast Safari - prijzen per persoon

bij 6 – 10 personen

2 weken Coast to Coast Road Trip

€ 995

De Coast to Coast Road Trip is een groepsreis voor minimaal 6 en maximaal 12 personen

Coast to Coast Safari

Tour Programma - Coast To Coast Desert Safari

Beleef twee weken het beste van de woestijn

Hieronder vind je de programmabeschrijving van "Coast To Coast Desert Safari" van dag tot dag. De duiken worden begeleid door een Engelssprekende reisgids, tijdens het safarigedeelte komt er een extra safarigids bij. 

Heb je bepaalde wensen? Bijvoorbeeld een verlenging van de reis of een paar dagen extra in Dahab? Laat het ons weten zodat we een programma op maat voor je kunnen samenstellen. 

Dahab

Dag 1 – welkom in Dahab

Ontmoet en begroet onze chauffeur op de luchthaven van Sharm el Sheikh International Airport. De transfer naar Dahab is 90 km en duurt ca. een uur. Bij aankomst check in in het Coral Coast Hotel.

snorkeln in dahab

Dag 2 – kennismaking met Dahab

Na het ontbijt in het hotel vertrekken we naar Southern Oasis waar je kunt relaxen, zonnebaden en al snorkelend kennis kunt maken met de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee. Na de lunch nemen we je mee voor een wandeling over de boulevard van Dahab voor een eerste orientatie. Of misschien is het een weerzien met Dahab en ontmoet je oude bekenden. Overnachting in een superiorkamer in het Coral Coast Hotel.

Ras Mohammed

Dag 3 – Ras Mohamed National Park

We verlaten het hotel en Dahab om 9 uur in de ochtend en rijden in zuidelijke richting naar Ras Mohamed. Dit National Park staat vooral bekend als locatie voor prachtig duiken en snorkelen. De fantastische onderwaterwereld en de brede, terrasvormige koraalriffen die het gebied omringen zijn vol kleurige vissen en koralen.

Je verblijft op een van de kleinschalige kampeerterreinen met rieten hutten. Lunch en diner worden vers klaargemaakt op open vuur. 

Bedouin Desert Dinner

Dag 4 – op weg naar Serabit el Khadim

Na een flink ontbijt, want vandaag wordt een lange dag, vertrekken we per jeep langs de kust naar het westen van Sinai. We rijden door Wadi Mattalah waar we al een blik kunnen werpen op de bergen van Serabit el Khadem. Ons kamp wordt opgezet in Wadi Ba’Ba’a voor de eerste avond onder de sterren terwijl de bedoeienen het eten klaarmaken en serveren rond het kampvuur.

Serabit el Khadim

Dag 5 – bezoek aan Serabit el Khadim en de tempel van Hathor

In de woestijn is vroeg opstaan het beste wat je kunt doen. Na het ontbijt wordt het kamp opgebroken en op de jeeps geladen waarna we het binnenland inrijden naar Serabit el Khadim. Deze locatie is van groot historisch belang vanwege de turquoise mijnen waar de oude Farao’s het turquois voor de tempels dolven en de temple van Hathor. We beginnen de dag met een eenvoudige beklimming van Mount Serabit naar de resten van de tempel van Hathor. Het uitzicht is adembenemend. De hele tocht naar boven en terug naar het kamp zal ongeveer 7 uur in beslag nemen inclusief lunch op de top. De avond breng je door in het kamp aan de voet van de berg.

The Forest of Pillars

Dag 6 – kameeltocht naar The Forest of Pillars

Na het ontbijt wordt de baggage op de kamelen geladen en starten we de wandeling te voet of per kameel in de richting van Wadi Humeir, een grote valley, rijk aan mineralen en rood gekleurd. De wandeling naar onze lunchlocatie duurt ongeveer 3 uur. Na de lunch is onze volgende stop The Forest of Pillars, een gebied met vulkanisch gesteente dat stalagmieten heeft gevormd die uit de aarde omhoogsteken. De totale trek zal ongeveer 6 uur duren op een hoogte van ca. 1000 m. boven zeeniveau. Het kamp voor de nacht zal worden opgeslagen in Fuga.

Bedouin tent

Dag 7 – Wadi Feiran

Inmiddels ben je gewend aan het opstaan bij het krieken van de dag. Na het ontbijt stappen we in de 4x4 jeeps en gaan op weg naar Saint Catherine’s  Onderweg stoppen we in Wadi Feiran, met een lengte van 4 km. is dit de grootste oase van Sinai. Op de vruchtbare bodem wordt groente en fruit geteeld zoals, abrikozen, dadelpalmen, perzikbomen etc. Dit is ook het gebied waar Mozes volgens overlevering met zijn stok water uit de rots sloeg. Een kleine bron is nog steeds te zien, naast het klooster van de zeven zusters, waar ook nu nog nonnen wonen en werken. Bij aankomst in Saint Catherine verblijven we twee nachten in het gastenverblijf van het klooster, gevestigd binnen de eeuwenoude kloostermuren. Geniet van de avondmaaltijd in het guesthouse.

Katharinaklooster

Dag 8 – het Katharinaklooster in Saint Catherine

Na het ontbijt in het Guest House brengen we een bezoek aan het Katharinaklooster en verkennen de eeuwenoude gebouwen en binnenplaatsen. Het klooster, gebouwd tussen 330 BC en 525 BC, herbergt veel antieke ikonen, manuscripten en religieuze voorwerpen, door de eeuwen heen verzameld door sommige van de grootste leiders en profeten. Op het terrein binnen de kloostermuren vind je de brandende braamstruik en prachtige tuinen, onderhouden door de monniken.

Na het bezoek aan het klooster maken we een korte wandeling naar het dorpje Saint Catherine voor een bezoek aan het visitor center voor meer informatie over de geschiedenis, cultuur, flora en fauna van Saint Catherine. We lunchen bij een plaatselijke bedoeienenfamilie en brengen de middag door in het dorp waar je een idee krijgt van het dagelijks leven. Het diner en de nacht wederom in het gastenverblijf van het klooster. 

top van de Mozesberg

Dag 9 – Wadi Arbaeen

Na het ontbijt en een korte autorit arriveren we bij Wadi Sharaeg en Wadi Arbaeen, een vallei tussen de beroemde Mount Sinai of Mozesberg en de Gebel (berg) Katherine. De smalle vallei slingert geleidelijk omhoog en wordt omringd door bergen van graniet. Na een wandeling van ca. 2,5 uur bereiken we ons kamp voor de nacht bij Ahmed. Wadi Arbaeen is de perfecte omgeving voor Hyrax, een soort cavia’s. Ze leven daar in het wild maar Ahmed heeft ze als huisdier.

Eenmaal in het kamp heb je ruim de tijd om de natuur en de tuinen in de omgeving te verkennen. Lunch en diner zijn op locatie. Wie naar de top van de Mozesberg wil klimmen om daar de zonsopgang mee te maken moet vroeg opstaan. Om twee uur ’s nachts vertekken we voor een 2 uur durende wandeling naar boven.

desert plants

Dag 10 – Wadi Itlah & Dr. Ahmed’s kruidenschool

De mensen die naar de top van Mount Sinai zijn geklommen komen rond 7 uur ‘s ochtends weer terug waarna iedereen kan ontbijten. Na het ontbijt maken we een korte wandeling naar beneden en rijden per auto naar Wadi Itlah en de kruidenpraktijk van Dr Ahmed, een wereldwijd gerespecteerde Bedoeien en ervaren dokter die gebruik maakt van de kruiden uit de regio. 

Zijn praktijk is tegelijk opleidingscentrum en kruidenschool voor Bedoeienenkinderen zodat de kennis bewaard en doorgegeven wordt aan komende generaties. We lunchen bij Dr. Ahmed waarna we Saint Catherine verlaten in de richting van het woestijnplateau waar het kamp wordt opgeslagen.

zandduinen van Hadoudah

Dag 11 – het ritme van een kameel

Slapen onder de sterren en ontwaken met de eerste zonnestralen is de ultieme woestijnsafari. Vandaag trekken we op het langzame ritme van onze kamelen door El Barga met de bijzondere rotsformaties en zandduinen van Hadoudah. De tocht van vandaag zal ongeveer 5 uur duren met regelmatige stops voor lunch en theepauzes.

Een wandeling per kameel of te voet geeft je de gelegenheid de rust en stilte werkelijk te beleven en je verbonden te voelen met de omgeving. We keren terug naar het woestijnkamp voor een warme maaltijd en een nieuwe avond onder de sterren.

White Canyon

Dag 12 – White Canyon en Oase Ein Hudra

Het woestijnplateau, met de brede valleien, zandduinen, canyons en panoramische vergezichten verschilt erg van het bergachtige gebied van Saint Catherine’s. Om dit verschil nog beter te beleven en een grotere afstand af te kunnen leggen rijden we vandaag met 4x4 Jeeps naar de canyons en oase. Na een rit van 3 kwartier stoppen we bij de White Canyon, waarin we afdalen voor een wandeling door het fijne witte zand op de bodem van de kloof. Aan het einde opent de canyon zich met een prachtig uitzicht op Oase Ein Hudra.

 Na lunch in de oase trekken we verder door Ein Furtaga naar Nuweiba, een dorpje aan de oostkust van de Sinai. Voor het diner rijden we naar Castle Zaman, een heel bijzonder restaurant, bekend om heerlijke traditionele gerechten, klaargemaakt volgens de slow cooking methode. We overnachten in een kamp aan zee in Nuweiba.

Castle Zaman

Dag 13 – kamperen aan zee

Deze ochtend heb je na het ontbijt ruim de tijd om van het strand te genieten, te zwemmen in zee of te snorkelen op het huisrif. In de middag rijden we naar Dahab, ca. 1 uur rijden. Je overnacht in het Coral Coast Hotel. 

Coral Coast Dahab

Dag 14 – terug in Dahab

De laatste volle dag in Sinai kun je helemaal besteden zoals je zelf wilt. Misschien wil je gewoon aan het zwembad liggen of relaxen in een van de vele strandtentjes aan de boulevard. Jezelf verwennen met een massage, een yogalesje meepakken, een paar duiken maken of een dagje windsurfen kan natuurlijk ook. Alle activiteiten, lunch en diner zijn voor eigen rekening. De laatste nacht breng je door in het Coral Coast Hotel. 

Sunrise in Dahab

Dag 15 – afscheid en vertrek

Afhankelijk van je vlucht en het tijdstip van je transfer naar Sharm el Sheikh Airport kun je ook deze dag naar eigen inzicht invullen.Inclusief

 1. transfers van en naar de luchthaven
 2. 4 nachten in Coral Coast Hotel – Dahab, tweepersoons superiorkamer, logies/ontbijt
 3. 7 nachten woestijnsafari, volpension vanaf lunch op dag 3 t/m ontbijt op dag 13
 4. Safarikamp inclusief Bedoeienentent, matrassen, eenvoudige douche en biologisch toilet
 5. 2 nachten in het gastenverblijf van het Catharinaklooster, tweepersoons-kamer, logies/ontbijt
 6. 1 nacht in Castle Beach – Nuweiba, tweepersoons beach hut, logies/ontbijt
 7. Snorkelspullen voor dag 2, 3 en 13
 8. Safarikamp inclusief Bedoeienentent, matrassen, eenvoudige douche en biologisch toilet
 9. Entree Ras Mohammed National Park en Saint Catherine’s Protectorate
 10. STO Reisegarantie

Exclusief en optioneel

 1. Retourvlucht Sharm el Sheikh Int. Airport
 2. visumkosten à 25,00 USD per persoon
 3. Lunch en diner op dag 1, 2, 13, 14, 15
 4. Fooien en tips
 5. Optioneel dag 3: bezoek Iconengalerij in het Catharinaklooster

Reisgarantie

Zekerheid voor je betaalde reissom door onze STO reisgarantie

Groepsreis

Taste of the Orient is een groepsreis voor minstens 6 en maximaal 12 personen

Vlucht

De prijzen zijn zonder vlucht. We informeren je graag over de prijzen en mogelijkheden van tickets.

Meenemen op safari

Rugzakje, waterfles cooler, comfortable wandelschoenen en sandalen, ruimzittende kleding, pet of hoofddoek, zonnebrandcreme, zaklantaarn, lakenzak, anti insectenmiddel.

Zwaarte van de reis

De reis is niet zwaar maar een goede conditie is wel vereist voor de lange wandelingen. Voor wie daar niet aan kan of wil deelnemen bestaat de mogelijkheid dat gedeelte met de transportauto’s mee te rijden

Reisleider

De reis wordt begeleid door een Engelssprekende reisgids en meerdere Bedoeienen die zorgen voor het vervoer, het kamp en de maaltijden. Tijdens de reis komen er lokale Bedoeienengidsen bij, afhankelijk van het gebied waar we doorheen trekken.

© 2004 - 2018 | SEA MORE TRAVEL