Dahab, de leukste duikplaats van Egypte

Blog over reizen naar Dahab en duiken in de Rode Zee
Op vakantie naar Dahab … waarom zou je?
25-01-2017 19:34
door José Hoeflaken
(reacties: 0)

Op vakantie naar Dahab … waarom zou je?

5 redenen voor een duikvakantie in Dahab

Waarom zou je eigenlijk naar Dahab op vakantie gaan? De wereld is groot, er zijn zoveel mooie duikbestemmingen. Wat maakt juist deze plaats aan de Rode Zee zo uniek? In dit artikel geef ik je vijf hele goede redenen om je duikvakantie wél naar Dahab te boeken.

Duiken in Dahab

1 - De mooiste duiken

De Rode Zee is het mooiste duikgebied dat het dichtst bij Nederland ligt. Trek een cirkel om Nederland van pakweg 3500 kilometer en welke zeeën kom je tegen? De Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan, de Noordzee, de Noordelijke IJszee en de Rode Zee.

Iedere zee heeft zijn eigen specifieke karakter en natuurlijk houden we niet allemaal van hetzelfde maar zoek je een duikvakantie met warm, helder water (nooit kouder dan 21 graden), prachtige koraalriffen, volop kleur en leven en bovendien zongarantie dan is de Rode Zee echt je beste keus.

Dahab Asalah

2 - De leukste badplaats

Dahab is de leukste badplaats in Egypte. Misschien vind je dat ik bevooroordeeld ben en ja, dat ben ik natuurlijk ook. Maar serieus, van alle badplaatsen in Egypte is Dahab de leukste. Waarom? Omdat het een echt plaatsje is met een heel eigen karakter.

▸Het heeft een centrum met winkeltjes, restaurants en bazaars.
▸Er wonen Egyptenaren en Bedoeïenen, je komt in contact met lokale bevolking.
▸Er is een grote internationale gemeenschap.
▸Er wandelen geiten en kamelen over straat.
▸Je kunt gewoon aan het strand zitten, gratis en zonder eerst een halve kilometer door een hotel te moeten wandelen.  

Dahab is niet bedacht door projectontwikkelaars en is niet uit de grond gestampt. Het heeft zich sinds de jaren 70 ontwikkeld van een oase met dadelpalmen tot een klein stadje. Er is veel veranderd in die jaren, dat is onvermijdelijk maar de essentie, de sfeer, is niet veranderd.

Dahab Lagoona

3 – Ook leuk voor niet-duikers

Dahab is ook leuk voor niet-duikers. Stel je wilt op vakantie met je partner maar je bent de enige die duikt dan is er meestal voor je niet-duikende partner niet veel aan.

Zelfs op een paradijselijk bounty eiland als de Maldiven heb je het als niet-duiker na een paar dagen in je hangmat en het zoveelste rondje over het eiland wel gehad met de cocktails, de karaoke en de krabbenraces.

In Dahab hoef je niet bang te zijn dat je partner zich verveelt, er zijn zoveel dingen te doen. Van een flinke wandeling of een eind fietsen tot yoga, een heerlijke massage of een bezoek aan de plaatselijke vrijdagmarkt.

Mena House Cairo

4 – Perfecte uitvalsbasis

Dahab is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan andere plaatsen op je bucket list.

Misschien heb je de piramides nog op je ‘to do’ lijstje staan. Als je met Egyptair naar Sharm el Sheikh vliegt kun je, in plaats van gelijk door te vliegen, een nachtje in Cairo blijven zodat je eerst een bezoek kunt brengen aan één van de zeven wereldwonderen.

Overnacht in het Mena House, dat is pas echt een spetterend begin van je vakantie. Stel je even voor, het is je eerste ochtend in Egypte, je zit aan het ontbijt en vanaf de ontbijttafel kijk je direct op de piramides. Hoe leuk is dat?

Fan Sina

5 – Zo heerlijk rustig

Dahab is kleinschalig en authentiek, beslist geen massatoerisme. Als duiker wil je natuurlijk het liefst zo weinig mogelijk andere duikers tegenkomen onder water. Dit is echt je kans om rustig te duiken op populaire duikplaatsen zoals The Canyon en The Blue Hole. Misschien heb je de duikstek zelfs wel voor jou alleen.

Hetzelfde geldt overigens voor Sharm el Sheikh. Veel duikers hadden het wel gehad met het drukke Sharm el Sheikh. Maar de situatie is daar totaal anders dan een jaar of vijf geleden. Dus grijp je kans. Want zeg nu zelf, het is toch veel leuker om aan boord van de enige boot te zijn bij Tiran of The Thistlegorm?

Tot slot ...

Genoeg redenen dus om Dahab als bestemming te kiezen voor je volgende duikvakantie. Maar misschien weet je nog een zesde reden, of een zevende, of een achtste. Laat je bericht achter in het commentaarveld hieronder zodat anderen kunnen profiteren van jouw ervaring.

Ken je mensen die hun voordeel kunnen doen met deze informatie? Deel dit blog dan via de social media knoppen boven aan het artikel of stuur het hen per e-mail toe.

Sta je nog niet op de mailinglijst? Schrijf je dan nu in (rechts) en blijf op de hoogte.

 

Ga terug

Reactie toevoegen
Bereken het volgende: 9 plus 4.
Copyright 2005 - 2021 | SEA MORE TRAVEL
Onze website gebruikt cookies. Bij het verder lezen/browsen op onze website accepteer je de cookies. Privacy verklaring
Oké