Dahab, de leukste duikplaats van Egypte

Blog over reizen naar Dahab en duiken in de Rode Zee
Compenseer je reis... plant een boom!
22-04-2021 10:00
door José Hoeflaken
(reacties: 1)

Compenseer je reis... plant een boom!

Compenseer je reis, plant een boom

Earth Day

Het is vandaag 22 april, Earth Day oftewel de Dag van de Aarde. Deze dag wordt al sinds 1970 gevierd, oorspronkelijk in Amerika maar sinds 1990 wereldwijd. Eigenlijk zou het natuurlijk iedere dag Earth Day moeten zijn, maar juist op deze dag wordt door veel mensen en organisaties actie ondernomen voor een gezondere planeet.

Restore our Earth

Herstel de aarde

Het thema dit jaar is Restore our Earth en werken aan het herstel van de aarde is hard nodig, dat weten we allemaal. Inmiddels doet iedereen wel iets om daar aan mee te werken. We kopen duurzame producten, maken bewuste(re) voedingskeuzes, gebruiken minder of geen plastic en… planten bomen.

Want als iets goed is voor onze aarde, dat zijn het wel bomen. Samen met de algen in zee produceren bomen het grootste deel van onze zuurstof, bovendien zorgen ze voor verkoeling, voorkomen bodemerosie, bevorderen de biodiversiteit en, last but not least, eten ze CO2. Dat laatste komt heel goed uit want daar hebben we veel te veel van. 

Bomen eten CO2

Trees for All

Het planten van bomen is dus een goed middel in de strijd tegen klimaatverandering. Stichting Trees for All doet dit al sinds twintig jaar, ze planten bomen en herstellen bestaande bossen, in Nederland maar ook in andere landen op de wereld. Tot nu toe heeft deze stichting meer dan 5 miljoen bomen en struiken geplant.

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR), waarbij Sea More Travel ook is aangesloten, werkt sinds vorig jaar samen met Trees for All. Namens alle leden worden jaarlijks minstens 125 bomen geplant, daarnaast kunnen de leden zelf ook bomen planten om de CO2 uitstoot van de reizen voor hun klanten te compenseren. Inmiddels zijn er, namens de VvKR, al meer dan 350 bomen geplant. Dat is bij elkaar al een aardig bos.

 

People Planet Prosperity

Duurzaam reizen

Sea More Travel heeft duurzaamheid en zorg voor natuur en milieu hoog in het vaandel staan en ook in ons dagelijkse leven gaan we hier bewust mee om. We gaan met onze tupperware bakjes naar de supermarkt, kopen kleding die duurzaam is geproduceerd, hebben zonnepanelen en gebruiken geen plastic waterflessen. We wonen zelfs in een duurzaam huis.

Toch organiseren we reizen waarbij vliegen noodzakelijk is en zijn we ons ervan bewust dat iedere keer als iemand het vliegtuig neemt er meer CO2 bijkomt. Waarom doen we dat dan toch? Tja, voornamelijk omdat je nu eenmaal niet op de fiets naar Egypte kunt. Maar ook en vooral omdat  duurzaam reizen meer is dan de hoeveelheid CO2 uitstoot tijdens de vlucht.

Een duurzame reis is een harmonieuze combinatie van de drie P’s: People, Planet en Prosperity. Het gaat dus zeker om natuur en milieu maar dat is niet het enige, het gaat ook om mensen, sociaal-culturele aspecten, goede arbeidsomstandigheden en een eerlijke verdeling van de welvaart.

 

Sea More Travel doneert 2 bomen per reis

Compenseer je reis

Als reisorganisatie kunnen en willen we er voor zorgen dat onze reizen zo duurzaam mogelijk zijn. We zijn al aardig op de goede weg, we werken met kleinschalige accommodaties, ondersteunen de plaatselijke economie, respecteren culturele verschillen en bij ons kom je ongetwijfeld in contact met de lokale bevolking.

Maar het kan natuurlijk altijd beter! Daarom hebben we besloten ons aan te sluiten bij de samenwerking tussen de VvKR en Trees for All. Vanaf nu plant Sea More Travel twee bomen bij iedere nieuw geboekte reis.

 

Trees for All logo

Trees for All

Toegegeven, twee bomen is niet voldoende om de volledige CO2-uitstoot te compenseren voor een vliegreis naar Sharm el Sheikh, maar het is een begin. Als reiziger heb je de mogelijkheid om hier meer bomen aan toe te voegen. Dat kan via ons bij de boeking, maar ook direct via de website van Trees for All. Daar kun je ook uitrekenen voor hoeveel CO2 uitstoot je verantwoordelijk bent als je een vliegreis maakt. Naar Trees for All website

 

5 tips voor bewuster vliegen

  • Probeer zoveel mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht, het opstijgen en landen zijn het meest milieubelastend.
  • Hoe nieuwer het vliegtuig hoe duurzamer, kies voor een luchtvaartmaatschappij met een nieuwe, moderne vloot.
  • Ga je vliegen, maak je vakantie dan zo lang mogelijk. Beter een lange vliegvakantie van drie weken dan drie korte vliegreizen van een week.
  • Kies voor alternatief vervoer naar bestemmingen waar dat mogelijk is. Een stedentrip naar Parijs is ook heel goed en comfortabel per trein te doen.
  • Net als kiloknallers en t-shirts voor 5 euro zijn spotgoedkope vliegtickets / vliegreizen heel aantrekkelijk, maar diep van binnen weten we allemaal dat het eigenlijk niet kan voor zo’n prijs en dat iets of iemand er een hogere prijs voor betaalt.

 

Ga terug

Reactie toevoegen

Reactie door John en Leony |

We zijn SeaMoreTravel (Dahab) erg dankbaar met de 2 bomen die geplant worden als compensatie voor de gevlogen kilometers naar een wederom onvergetelijke vakantie.
Het idee dat we ondanks onze vervuiling met "vlieg"-Co2 toch ergens een boompje wordt geplant geeft wel meer bewustwording van waar we mee bezig zijn.
SeaMoreTravel is zelf ook erg veel bezig met het bijbrengen
van bewustwording bij bewoners en toeristen van wat de gevolgen zijn van beschadigingen aan het koraal en onderwater leven door vervuiling en beschadigingen door onwetendheid.
De donatie van de bomen sluit daardoor ook perfect aan bij de SeaMoreTravel gedachten.

Thanks

Wat is de som van 9 en 6?
Copyright 2005 - 2022 | SEA MORE TRAVEL
Onze website gebruikt cookies. Bij het verder lezen/browsen op onze website accepteer je de cookies. Privacy verklaring
Oké