SEA MORE TRAVEL - de Dahab specialisten Dahab 16:59
Duiken

Dahab - Sinai - Egypte

HIGHLIGHTS

kristalhelder, warm water (temp. 21°C - 28°C)
meer dan 1248 vissoorten
meer dan 250 prachtige koraalsoorten
kleurrijk en fascinerend onderwaterleven
indrukwekkende koraalriffen langs de kust van Dahab
wereldberoemde en spectaculaire duikplaatsen
"Blue Hole" & "The Canyon"
optimale omstandigheden voor beginnende duikers
prima omstandigheden voor ervaren sport- en tec-duiker

Onderwaterfoto's

in het Onderwater Fotoalbum vindt u onze selectie van onderwaterfoto's uit Dahab

Duikplaatsen in Dahab

Duiken in Dahab is facinerend en indrukwekkend voor duikers van alle niveaus. Beginnende duikers vinden in het heldere en warme water optimale omstandigheden voor een cursus. Ervaren sport- en tec-duikers biedt Dahab spectaculaire en wereldberoemde duikplaatsen waaronder de Blue Hole en de Canyon.

DUIKEN IN DAHAB - RODE ZEE

Duiken in Dahab is facinerend en indrukwekkend voor duikers van alle niveaus. Beginners duikers vinden in het heldere en warme water optimale omstandigheden voor een duikcursus. Ervaren duikers biedt Dahab spectaculaire en wereldberoemde duikplaatsen die menig duikershart sneller laten kloppen zoals bijvoorbeeld de "Blue Hole" of de "Canyon".

Het goede zicht en de variatie in duikplaatsen maken Dahab tot een aanbevolen locatie om te duiken. Kleurrijke vissen, soortenrijk marine leven en prachtige koralen.

In vergelijking met andere duiklocaties in Egypte, zoals bijvoorbeeld Hurghada of Sharm el Sheikh, heeft Dahab nog een plus; hier kunt u meestal rustig duiken met weinig andere duikers in het water. Zelfs de beroemde duikplaatsen "Blue Hole" en "Canyon" kunnen met een goede planning zonder veel andere duikers ontdekt worden.

Duikaanbieding voor Dahab

geldig tot 15 december 2014 in het Bedouin Moon Hotel & met  Reef 2000

30% korting op alle kamercategorieën in het Bedouin Moon Hotel
30% korting op alle duikpakketten (incl. tanks, lucht, lood)
30%  korting op  PADI duikcursussen (excl. kosten voor certificering en cursusboek)

Offerte aanvragen

Hoe worden de duikplaatsen in Dahab bereikt?

De duikplaatsen worden in Dahab snel en ontspannen over land bereikt met een Jeep of Pick-up.

Met een Jeep rijdt men bij de meeste duikplaatsen direct tot de ingang, waar de duikuitrusting uitgeladen wordt en waar op een tapijt de uitrusting voorbereid wordt. Het water bereiken kan dan in slecht in een paar meter zo dat de duik ontspannen begint.

Bootduiken in Dahab

Er worden ook boottrips georganiseerd naar het noorden, het Nationale park Ras Abu Galum of naar het zuiden, naar Gabr el Bint. Tijdens deze dagtrips worden er twee of drie duiken gemaakt.

De bootduik excursies zijn bij de meeste duikcentra tegen een meerprijs en twee/drie duiken uit het duikpakket te boeken. De prijzen verschillen per duikcentrum. Ook niet-duikers zijn van harte welkom op de boot.

Kameel-Duiksafari's

Een ander hoogtepunt in Dahab zijn de kameel-duiksafari's naar afgelegen duikplaatsen bij Ras Abu Galum in het noorden of Gabr el Bint in het zuiden.

Het eerste gedeelte van de rit wordt vanaf Dahab met de Jeep afgelegd. Na ongeveer 20-30 minuten rijden worden de kamelen opgezadeld. Zowel de rit naar het noorden als naar het zuiden duurt ongeveer 1,5 - 2 uur.

De duikplaatsen die tijdens deze kameel-duiksafari's bezocht worden, behoren tot de beste die Dahab te bieden heeft. Onze tip is een tweedaagse safari met een overnachting onder de blote hemel of in een eenvoudige hut. Vlak aan zee geniet u van het kampvuur, een eenvoudige doch voedzame bedoeïenenmaaldtijd, de sterren en de stilte.

De prijs voor een kameel-duiksafari verschilt per duikcentrum.

© 2004-2015 SEA MORE TRAVEL